Donose ljubav, sreću i zdravlje: Ove TRI prelepe biljke obavezno imajte u svom domu

K.Ć Vesti 29.03.2022 09:28 0

Proleće pred nama je idealno da nove biljke uđu u naš život

Donose ljubav, sreću i zdravlje: Ove TRI prelepe biljke obavezno imajte u svom domu

Pexels/ heather bozman

Čudotvorne biljke omiljene su na spisku svih koji u svoj dom žele da unesu pozitivnu energiju, privuku sreću, ljubav, prijateljstvo i zdravlje. Zaboravljene legende i knjige otkrivaju nam zanimljive priče o skrivenoj nameni biljaka sa kojima se svakodnevno susrećemo.

Donosimo vam tri biljke za vašu baštu ili vaš dom, koje možete sami posaditi ili ih pokloniti prijateljima i na taj način u svoj život prizvati dobro zdravlje, sreću i snagu.

Lale

Doprinose blagostanju i bogatstvu. Lale su se nekada koristile za razmenu, odnosno plaćanje drugih dobara. Potiču iz Turske, a krajem 16. veka su stigle u Holandiju, koja ih je kultivisala i danas se smatra zemljom lala, pa je stanovnike ove zemlje u 17. veku zahvatila prava lalomanija – svi su želeli da ih sade i neguju. Za lalama je ludovao i francuski kralj sunca Luj XIV.

Bršljan

Ova lekovita biljka pomaže u prevenciji bolesti i poklanja se za ozdravljenje i rehabilitaciju, a najbolje deluje kod problema sa bubrezima i žuči, kašlja i iritacija na koži. Ne pije se u obliku čaja jer je otrovan, ali se zato listovi mogu staviti na kurje oči i nakon 48 sati bezbolno ukloniti.

Legenda kaže da su Tristan i Izolda sahranjeni na suprotnim krajevima crkve, ali su se bršljani koji su počeli rasti pored njihovih grobova ponovno spojili na krovu.

Karanfil

Ova biljka i njen cvet smatraju se simbolom ljubavi, prijateljstva i plodnosti. U literaturi se crveni karanfili često povezuju sa ljubavi, a smatra se da njihova prisutnost podstiče strast, zajedništvo i blagostanje. Poklanja se za veridbe.

Komentari (0)
Loading