Stručnjak za FENG ŠUI upozorio sve početnike: Ovih PET stvari NIKAKO nemojte da radite, mnogo toga visi o koncu

M. G. Vesti 29.03.2022 18:42 0

Arhitekta Klif Tan čini ovu azijsku praksu dostupnijom svetu preko TikTok-a.

soba

Shutterstock

Kada pomislite na TikTok, verovatno pomislite na reč haos, video zapise o maničnom plesu, tinejdžere koji vrište i kontroverzne prenose uživo. Ali tokom prošle godine, neki kreatori su usmerili svoju pažnju na poboljšanje života onih oko sebe kroz prijateljske savete u obliku kratkih video zapisa.

Jedan od njih je bio Klif Tan ili @dearmodern, kako je poznat na društvenim mrežama. Arhitekta sa sedištem u Londonu napravio je pametne video zapise o kineskoj praksi feng šuija, skup principa koji su nastali u drevnoj Kini i koje on opisuje kao „primenu zdravog razuma i instinkta kada dizajnirate svoj prostor ili gradite kuću“.

Prema Klifu, feng šui se zasniva na ideji da vaš budući put zavisi od vaše sreće, truda i mentaliteta ili prirodnog i veštačkog okruženja i da je njegova praksa da optimizuje vaše okruženje za različite delove života.    

Kao školovani arhitekta sa više od 15 godina iskustva, Kif pored znanja prenosi i generacijama lekcije iz feng šuija jer je njegov deda bio posvećeni praktičar. Sve ovo je doprinelo da okupi impresivnih 1,5 miliona pratilaca na TikToku i dogovoru sa Blumsberijem napiše knjigu „Feng Shui Modern“ koja će biti objavljena ovog februara.

Otkrivamo 5 osnovnih principa feng šui prakse koje početnici feng šuija mogu isprobati kod kuće.

Povežite praksu sa sopstvenom kulturom

Klif savetuje ljude da praktikuju feng šui na lični način, odnosno da donose odluke vezane za sebe, svoju kulturu i svoja iskustva. Za njega, kulturna osetljivost ima veze sa odabirom predmeta koje u potpunosti razumete i koje volite, tako da imate važnu vezu sa objektima u vašem domu. „Najbolje je da unesete svoju kulturu“, kaže on.

Ne koristite predmete koji za vas nemaju smisla

„U Kini postoje pergamenti ispisani kineskim slovima koji opisuju srećne stvari“, objašnjava Klif. „Oni koji govore kineski razumeju ih i to im znači nešto dobro, ali drugi ne razumeju karaktere i samo se drže ove stvari koja za njih nema smisla i zato neće raditi. "Ideja koja stoji iza feng šuija je da u svoj dom unesemo stvari koje za nas imaju neko značenje.“

Budite svesni svog okruženja

„Najbolji način da pokušate i osetite principe ove kineske prakse je da budete potpuno svesni svog okruženja. „Kada posetite restoran ili kafić, odvojite malo vremena i razmislite gde želite da sednete i zašto ili ako ste na aerodromu i čekate svoj let, zapitajte se isto“, savetuje Klif. „Analizom okruženja oko sebe i stalnim donošenjem proračunatih odluka, počećete da vidite okruženje na drugačiji način.

Ne pridržavajte se pravila feng šuija tek tako

„Izbegavajte da sledite feng šui savete zasnovane isključivo na njihovoj nominalnoj vrednosti“, kaže Klif. „Uvek se pitajte zašto i pokušajte da shvatite logiku iza svakog od njih.

Verujte svojoj intuiciji

„Feng šui ima veze sa osećanjem zaštićenosti i udobnosti u prostoru ili okruženju. Najbolji način da to vežbate je da pročitate feng šui pravila i pokušate sami. Osetite prostore oko sebe koristeći ove principe“.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading