Pravi je RAJ za nepca: Originalni recept za kaneloni, sočni su i ukusni, CELA porodica će uživati

M. G. Vesti 29.03.2022 21:09 0

Savršen obrok za celu porodicu

Pravi je RAJ za nepca: Originalni recept za kaneloni, sočni su i ukusni, CELA porodica će uživati

Shutterstock

Italijanski specijaliteti odavno su postali popularni na našim prostorima. Pice, paste i špagete čest su izbor domaćica u Srbiji, baš kao i kaneloni koji, istina, iziskuju malčice više vremena za pripremu, ali su izuzetno ukusni i zasitni.

Sastojci:

- 250 gr kanelona

- 500 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 100 ml paradajz pirea
- litar mleka
- 6 kašika brašna
- 50 gr maslaca
- malo ulja
- 100 gr kačkavalja
- so, biber, suvi biljni začin, muskatni orah

Priprema:

Očistite i iseckajte crni luk, pa ga prodinstajte na malo ulja tako da postane staklast. Potom dodajte meso i paradajz pire, pa nastavite da dinstate dok meso ne pobeli, a paradajz pire se ne ukrčka. Sipajte biber, so i malo biljnog začina, sve dobro izmeštajte i ostavite sa strane da se prohladi.

Kanelone spustite u ključalu vodu i kuvajte ih pet minuta, pa ih izvadite, ocedite i ostavite da se prohlade.

U šerpicu stavite 50 grama maslaca, pa kad se rastopi dodajte brašno i malo ga propržite. Potom sipajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Čim skinete bešamel sa ringle, dodajte malo muskatnog oraščića koji ste prethodno izrendali i malo mlevenog crnog bibera zarad lepšeg ukusa.

U vatrostalnu posudu sipajte polovinu bešamela, pa naređajte kanelone koje ste prethodno napunili smesom od mlevenog mesa. Preko kanelona prelijte ostatak bešamela i stavite u rernu da se zapeče. Pred kraj pečenja izvadite posudu iz rerne, sipajte odozgo izrendani kačkavalj, pa vratite još par minuta da se kačkavalj rastopi.

Služite uz sezonsku salatu.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading