Privlače samo NEGATIVNU ENERGIJU, iscrpljuju mentalnu snagu: Ove biljke svi držimo u domu, a trebalo bi obavezno da ih izbacimo!

Vesti 30.03.2022 08:54 0

Dve biljke prema feng šuiju privlače negativnu energiju i nisu najbolji izbor za stan

Privlače samo NEGATIVNU ENERGIJU, iscrpljuju mentalnu snagu: Ove biljke svi držimo u domu, a trebalo bi obavezno da ih izbacimo!

Shutterstock

Iako feng šui generalno preporučuje držanje biljaka u stambenom prostoru, jer one predstavljaju naš kontakt sa prirodom, neophodno je reći da nemaju sve biljke istu moć. Naprotiv, neke uopšte nije preporučljivo čuvati jer se smatra da nam crpe energiju i privlače negativnost.

Uglavnom se kao negativni ističu kaktusi sa kojima treba paziti jer donose oštru energiju, ali malo ko zna da su sledeće dve biljke loše za energetski balans u prostoru - montesera i difenbahija.

Ove sobne biljke se smatraju moćnim energetskim vampirima. Stručnjaci smatraju da ove biljke iscrpljuju mentalnu snagu svojih vlasnika i unose razdor u odnose. Njihov negativan uticaj je posebno jak u malim stanovima, pa je ove zelene velike biljke bolje je držati u javnim ustanovama i vleikim poslovnim kompanijama gde je svakodnevno veliki promet ljudi.

Velika montesera koja se širi i raste pedstavlja simbol napretka i proisperiteta u poslovnim prostorima, ali u stanu, posebno ako je mali, "zagušuje" prostor i ometa slobodan tok pozitivne energije. Zbog toga je nazivaju biljkom energetskim vampirom.

Difenbahija je otrovna biljka koju ne biste smeli držati dostupnu u kući ukoliko imate malu decu ili kućne ljubimce. Zbog toga s eovo cveće smatra jendim od toksičnim, pa je i njega povoljno držati u poslovnim prostorima.

Ukoliko imate ove biljke u kući, to nikako ne znači da treba da ih odbacite, već im u kući promenite mesto ili poziciju. Uvek ih možete izneti u hodnik zgrade ili na terasu.

Komentari (0)
Loading