MI nismo pogodili: Ovo su GODINE kada ljudi počinju da se osećaju STARO!

Vesti 30.03.2022 14:28 1

Većina će reći da su godine samo broj i da smo stari samo ako se tako osećamo

par

Shutterstock

Novija istraživanja će vas sigurno iznenaditi. Nova studija je otkrila da starost ne počinje sve dok ne napunimo 76 godina. Naše deke i bake se osećaju barem 12 godina mlađe nego što to zapravo jesu, otkrila je još studija "Treasure Trailsa".

Pokazalo se da savremeni penzioneri ne veruju da su zapravo stari sve dok ne zađu duboko u sedamdesete.

Više od trećine ispitanih penzionera (njih 38%) insistira na tome da starost ne počinje pre nego što navršite 80 godina, a 46 odsto njih kaže da se osećaju sposobnijima nego njihovi roditelji u istom starosnom dobu. 40 odsto njih tvrdi da su “šezdesete nove četrdesete”, a svaki deseti ispitani penzioner veruje da ima više energije i od svoje dece.

Jedan od njih pet kaže da igranje s unucima pomaže u održavanju mladosti, a dve trećine njih (64%) smatraju da im je rešavanje raznih zagonetki, kvizova i testova pomoglo u tome da ostanu mentalno stabilni. 28 odsto starijih od 60 godina vežba tri ili više puta sedmično, navodi se u studiji sprovedenoj u Velikoj Britaniji.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Ja ovako
30.03.2022 14:52

Kada sam imao 17, činilo mi se da 40 godina predstavlja duboku starost. Sada, kada imam 60, duboka starost je negdje iza 100 😁