Nema potrebe da trošite NOVAC: Od sada možete i sami da SMUĆKATE sredstvo za čišćenje ekrana

Naj žena Vesti 09.09.2021 08:00 0

S obzirom da naše pametne telefone držimo uvek blizu nas, bilo to na poslovni sastanak ili u toalet, važno je da održavamo i njihovu "higijenu" kako svoju ne bismo doveli u rizik

Nema potrebe da trošite NOVAC: Od sada možete i sami da SMUĆKATE sredstvo za čišćenje ekrana

pixabay

Iako je najlakše isprskati telefon i ekran sredstvom za čišćenje, bitno je isto i obrisati ga kako treba - kako se ne bi oštetio zvučnik, mikrofon ili baterija, prenosi "Krstarica".

Međutim, da li ste se ikada upitali, da li i vi sami možete da napravite ovu tečnost? Ako jeste, onda imate sreće, jer u nastavku teksta možete pročitati kako se pravi domaća tečnost za čišćenje ekrana.

Sredstvo za čišćenje telefona

Ako želite, sada, možete i sami napraviti idealno sredstvo za čišćenje svog telefona i to veoma jednostavno. 

Potrebno vam je: Destilovana voda, izopropilni alkohol 70%, bočica s raspršivačem, krpica za čišćenje naočara

Pripreme:

Napunite bočicu do pola sa vodom i dodajte još toliko alkohola. Bočicu s raspršivačem zatvorite i promućkajte nakon čega je tekućina spremna za upotrebu.

Krpicu pošpricajte s malo tečnosti, ali iz daleka, kako krpica ne bi postala mokra, već samo vlažna. Obrišite telefon sa prednje i zadnje strane.

Napomena:

Tečnost ne smete da prskate direktno na mobilni jer i najmanja količina vlage može oštetiti mikrofon, zvučnik i bateriju. Bočicu i krpicu možete nositi u torbu i upotrebiti ih kada god poželite. Mobilni telefon ovom tečnošću očistite barem jednom nedeljno.

Komentari (0)
Loading