Prirodna BOJA za jaja od LJUBIČASTOG kupusa: Ovakvu nijansu ne možete dobiti ako farbate VEŠTAČKIM bojama

M. G. Vesti 06.04.2022 14:09 0

Bićete oduševljeni nijansom

Prirodna BOJA za jaja od LJUBIČASTOG kupusa: Ovakvu nijansu ne možete dobiti ako farbate VEŠTAČKIM bojama

Pixabay

Tirkiznu boju je najteže dobiti, a ako ste do sad pokušali sve načine da ofarbate jaja u ovu nijnsu, a niste uspeli, vreme je da isprobate ovaj potpuno prirodan način farbanja. Ljubičastim kupusom možete ofarbati jaja za Vaskrs i dobiti jedinstvenu boju.

Za 12 kuvanih jaja potrebno je:

- glavica crvenog kupusa

- 4 kašike alkoholnog sirćeta

Priprema:

Iseckajte crveni kupus. U šerpu sipajte 5 šolja vode i dodajte iseckani kupus, pa pustite da ključa 30 do 45 minuta. Ostavite kupus da se potpuno ohladi, pa ga izvadite iz vode. U vodu u kojoj se kuvao kupus dodajte 4 kašike alkoholnog sirćeta i dobili ste boju za farbanje jaja.

Shutterstock

 

Stavite jaja u duboku šerpu ili pleh, važno je da budu razmaknuta, a zatim ih prelijte dobijenom bojom. Jaja izvadite iz boje nakon sat vremena ako želite svetliju boju, a ukoliko vam se sviđa jarka tirkizna, onda ih ostavite da odstoje u boji 2 sata.

Potrebno je da prevrnete jaja na drugu stranu na svakih pola sata kako bi boja bila ravnomerna.

Napomena: U početku ćete dobiti ljubičastu boju, ali ne brinite, magija nastaje tek kasnije i kada izvadite jaja iz boje iznenadiće vas prelepa tirkizna boja.

Ukoliko želite, možete jaja vezati gumicom za tegle, kako biste dobili zanimljive šare. Kako izgleda ceo postupak, pogledajte u videu.

 

 

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading