Šta ako vam je KREVET pored prozora? Bolje ga ODMAH premestite, ovo je RAZLOG!

Vesti 06.04.2022 16:17 1

Spavanje pored prozora nije preporučljivo i to iz više razloga

Šta ako vam je KREVET pored prozora? Bolje ga ODMAH premestite, ovo je RAZLOG!

Shutterstock

Ova navika može dovesti do lošeg sna, smanjene vitalnosti i potencijalnih zdravstvenih problema

Dobar san presudan je za dobro zdravlje jer se tokom noći telo regeneriše i priprema za sledeći dan. Zbog toga je od velike važnosti odabrati krevet koji će pružati snažnu podršku.

Pored dobrog uzglavlja, iza kreveta bi trebalo da se nalaziti čvrsti zid, a ne prozor. Kada spavamo ispod prozora, naša energija s vremenom slabi jer, prema feng šuiju, nema odgovarajuću podršku i zaštitu. Ukoliko pozicioniranje kreveta na neku drugu lokaciju u sobi nije izvodljivo, postoji nekoliko jednostavnih rešenja za ispravljanje navedenog problema.

Prema feng šui filozofiji, uzglavlje kreveta nikada ne bi postaviti direktno ispod, paralelno ili direktno preko puta prozora.

Buka dopire spolja u spavaću sobu može dovesti do stresa i ljutnje, a time i negativnog chia, odnosno energije. Vazduh takođe ima veliku ulogu u kvalitetu sna. Svetlost koja ulazi u sobu, posebno jaka, može povećati vašu budnost tokom spavanja, čime se remeti vaš prirodni ciklus spavanja i umanjuje mir.

Prema feng šuiju, idealna pozicija za krevet bi bila da je uzglavljem okrenut prema zidu bez prozora kako bi se osigurala čvrsta podloga i što je dalje moguće od prozora i vrata. Kreve takođe ne bi trebalo da bude paralelno s vratima, posebno vratima spavaće sobe (za razliku od vrata ormara ili kupaonice). Ako ne postoji mogućnost da vlastiti krevet pozicionirate bilo gde osim ispod prozora, negativne učinke ovog rasporeda možete umanjiti pomoću većeg uzglavlja i debelim i teškim zavesama od prirodnih materijala na prozorima koje će efikasno blokirati svetlost.

Najbolje uzglavlje kreveta prema feng šuiju je izrađeno od masivnog drveta ili s punom presvlakom, visoko je, pričvršćeno na krevet (umesto na zid) i ima zaobljene stranice i uglove.

Mračna praznina nepokrivenog prozora noću stvara neuravnoteženu Yin energiju u spavaćoj sobi, čime se gubi pozitivna energija. 

Prozore pokrivajte samo noću, a danju ih otvorite i pustite hranjivu sunčevu svetlost i zrak, kao i protok chi-a. Međutim, ako poželite dremati tokom dana, zatvorite prozor i zavjse kako biste osigurali miran san bez ometajućih sila protoka energije, svetlosti i buke.

Komentari (1)
Loading
veki
05.05.2022 02:53

Ovicno se slazem sa fensui pravilima ,ali iz iskustva kazem da sam bila najzdravija,puna energije i najsrecnija dok sam spavala u sobi sa krevetom paralelno ispod prozora sa glavom ka jugu.Tako sam skratila usku i dugacku sobu.I nije mi smetalo ulicno osvetljenje,kao ni sunce u jutarnjim satima,jer je soba bila na istoku.Imam prijatelje koji su u isto tako uskoj sobi sa bracnim lezajem i glavom pod prozorom i nogama okrenutim ka vratima i neizmerno su srecni u braku , vole se i posle 36 g.braka,kao prvog dana sa mozda ,jos vise ljubavi i poverenja.