Ovo je najjednostavniji način da OČISTITE MIKROTALASNU: Masnoća će samo SKLIZNUTI iz pećnice

M. G. Vesti 09.04.2022 20:39 0

Znamo da mikrotalasne pećnice, da bi se izbeglo nakupljanje bakterija od ostataka hrane, redovno treba čistiti

Ovo je najjednostavniji način da OČISTITE MIKROTALASNU: Masnoća će samo SKLIZNUTI iz pećnice

Shutterstock

Prema nekim zaljubljenicima u čišćenje jedan prirodni sastojak će s njih brzo i efikasno skinuti sve mrlje nastale od hrane i masnoće.

Tako je napisao jedan Redit korisnik koji je na forumu podelio svoj jednostavan i brz trik za čišćenje mikrotalasne pećnice za koje, kaže, trebate samo malo vruće vode i sirćeta, prenosi Express.

– Najlakši način da očistite mikrotalasnu pećnicu je da u posudu sipate dve šoljice vruće vode i dodate dve kašike sirćeta, stavite posudu u mikrotalasnoj i uključite je na otprilike pet minuta dok tečnost ne provri. Narednih nekoliko minuta nemojte otvarati mikrotalasnu već pustite da u njoj cirkuliše para, kako bi mrlje omekšale, nakon čega bi skoreli komadići hrane trebalo da samo ‘skliznu’ kad ih prebrišete vlažnom krpom – napisao je korisnik u svojoj objavi.

Zatim, dodaje, pažljivo izvadite iz mikrotalasne posudu i tanjir pećnice pa sa sunđerom od vrha prema dnu obrišite njenu unutrašnjost. Takođe, ne zaboravite da očistite vrata mikrotalasne pećnice, a na kraju još suvom krpom obrišite unutrašnjost kako bi se skroz osušila.

Ova metoda čišćenja, kaže, funkcioniše zahvaljujući visokoj kiselosti sirćeta; naime, vrste koje se koriste u domaćinstvu obično sadrže od četiri do šest posto sirćetne kiseline što ga čini sjajnim za čišćenje. U kombinaciji s parom, sirće tako pomaže i da se omekšaju skorela nakupljena masnoća.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading