Uklonite tvrdokorni KAMENAC iz toaleta: Za samo pet minuta pomoću OVOG kuhinjskog sastojka, zasijaće CELO kupatilo

Vesti 13.06.2022 15:42 1

Ljubitelji čišćenja otišli ​​su na Reddit da podele vrhunske savete o tome kako da se rešite ružnih mrlja od kamenca u Ve-Ce šolji, a rešenje se verovatno krije u vašoj kuhinji

Uklonite tvrdokorni KAMENAC iz toaleta: Za samo pet minuta pomoću OVOG kuhinjskog sastojka, zasijaće CELO kupatilo

Shutterstock

Čišćenje toaleta je posao u kojem niko ne uživa - posebno ako se nakuplja kamenac.

Kamenac je tvrda, kredasta naslaga, koja se može naći u kućama u kupatilima i kuhinjama oko slavina, Ve-Ce šolja, cevi i bilo koje vode sa kojom svakodnevno dolazite u kontakt. Ne samo da izgleda neugledno, već može i mnogo oštetiti vaše cevi.

Srećom, postoji jedan sastojak koji može pomoći u uklanjanju kamenca za samo "pet minuta" - i on se nalazi u vašem kuhinjskom ormariću.

LJubitelji čišćenja su podelili svoje vrhunske savete o tome kako da se otarase mrlja na Redditu, ali jedan se posebno istakao.

Jedan korisnik je rekao da je tajna uklanjanja tvrdoglave prljavštine u upotrebi nečeg kiselog.

Rekli su: „Počnite sa belim sirćetom, iako smeđe deluje jednako dobro. Stavite malo u bocu sa raspršivačem, poprskajte ga, sačekajte pet minuta, a zatim ga istrljajte. Uradite to nekoliko puta.“

Pošto je kamenac napravljen od kalcijum karbonata, alkalne supstance, visoki procenat sirćetne kiseline koji sadrži deluje na probijanje tvrdih naslaga.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Milica
12.04.2022 08:04

da, sirce je dosta dobro, a i soda bikarbona kao pasta. hidrogenizovana voda se pomesa sa sodom bikarbonom da se napravi kao glatka smesa i sa tim se cisti, a za tvrdokorne mrlje tako se uzme sirće pa se pofajta iz pumpice i ostavi da reaguje. ja tako cistim i ves masinu i sve mrlje u kupatilu. proces mora da se ponovi, ali je sve prirodno i zdravo.