POKRIVAČ je leglo bakterija, a nije najprljavije mesto u sobi: Obratite pažnju na druga SKRIVENA mesta ako vam je stalo do zdravlja!

Vesti 13.04.2022 09:44 0

Na neka mesta posebno obratite pažnju kad čistite kuću

krevet

Shutterstock

U krevetu provodimo gotovo pola života, što znači da se stvarno treba da se pobrinemo da bude što čist jer inače mogu da postanu žarište bakterija. Istraživanja pokazuju da većina ljudi posteljinu menja jednom u nekoliko nedelja, ali stručnjaci naglašavaju da je važno menjati čak jednom nedeljno; a dušek jednom u sedam godina.

Iako su dušeci često skupi, postoji dobar razlog zašto je važno da ih nakon nekoliko godina zamenite; jer mogu biti mesto taloženja plesni i bakterija, kažu stručnjaci.  Čestice prljavštine i prašine koje lete po sobi se talože se na dušeku, a stručnjaci objašnjavaju da su uz dušeke  i jastuci koji prepuni bakterija i mogu skrivati više mikroba nego WC daska! Znamo da razne klice žive svuda, ali postoje neka mesta i stvari na kojima ih ima, a  koja često zaboravljamo da očistimo. Jedna od tih stvari; koja je ujedno i najprljaviji predmet u većini spavaćih soba; su lampe na kojima se skupljaju klice i bakterije, zatim zavese i jastuci. Stručnjaci zato preporučuju dezinfekciju lampi jednom nedeljno, kao i redovno pranje zavesa, jastuka i posteljine jer bakterije i prašina mogu uzrokovati alergije, neugodan miris i razne probleme s kožom.


BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading