Od mrava ne može da se ŽIVI kad dođe toplije vreme: Uz ove trikove, oteraćete ih ZAUVEK, a jedan začin daje najbolje rezultate!

Vesti 17.04.2022 08:30 0

Dolaskom proleća i toplijeg vremena mnogi insekti počinju da ulaze u naš dom

Od mrava ne može da se ŽIVI kad dođe toplije vreme: Uz ove trikove, oteraćete ih ZAUVEK, a jedan začin daje najbolje rezultate!

Shutterstock

Kada jednom pronađu hranu, gotovo je nemoguće da ih oterate iz kuće. Zato sledite neke od najboljih prirodnih rešena na koja se možete osloniti kada  mravi napadaju vaš prostor, piše Rentokil.

Menta

Posadite mentu oko svog doma kako biste oterali insekte. Pepermint prirodno tera insekte. Možete posaditi mentu ili koristiti eterično ulje metvice kao prirodni lek za suzbijanje mrava. Mravi mrze njen miris, a vaš dom će mirisati sveže! Stavite nekoliko kapi eteričnog ulja na vatu i njom obrišite sva potencijalna mesta ulaska mrava. Takođe možete staviti vatu u prostore u koja mravi često dolaze.

Sirće

Pomešajte rastvor sirćeta i vode u razmeri 50/50 u boci s raspršivačem. Poprskajte ga ravnomerno na mrave kako biste ih ubili, a zatim obrišite mrave vlažnom papirnom maramicom i bacite ih. Takođe možete koristiti sirće i vodu kao sredstvo odvraćanja; poprskajte ga oko prozorskih dasaka, vrata i drugih mesta gde vidite mrave kako ulaze unutra.

Limunov sok

Baš kao i sirće, čini se da i limunov sok uništava mirisne tragove koje mravi prate. Pokušajte da napravite rastvor od 1 dela limunovog soka s 3 decilitra vode i koristite kao univerzalni sprej. Naprskajte rastvor oko ulaza vašeg doma ili bilo kojeg područja gde vidite mrave.

Cimet

Cimet je izvrsna opcija za ubijanje mrava. Kada mrav udahne cimet, uguši se i ugine. Možete upotrebiti mleveni cimet i posuti ga po stazi mrava ili oko otvora mravinjaka. Eterično ulje cimeta takođe dobro deluje za teranje mrava. Pomešajte nekoliko kapi cimetovog ulja s vodom i poprskajte oko vrata, prozora i pukotina.

 

Komentari (0)
Loading