KO RUKOM ODNESENO Uklonite za tren oka ŽUTE mrlje ispod pazuha sa sredstvom iz KUHINJE

K.Ć. Vesti 20.04.2022 13:30 0

Mrlje ispod pazuha na vašim omiljenim košuljama su svačije zlo. Za to može biti mnogo razloga

KO RUKOM ODNESENO Uklonite za tren oka ŽUTE mrlje ispod pazuha sa sredstvom iz KUHINJE

Shutterstock

Pojava promene boje ne samo da prlja čak i najlepšu košulju, već i čini da se osećamo neprijatno. Često ne želimo da nosimo košulju sa, na primer, mrljama od dezodoransa ispod pazuha. Zbog toga, da biste izbegli takve situacije, vredi saznati odakle dolazi promena boje i kako ukloniti tvrdokorne mrlje.

Kako nastaju mrlje ispod pazuha?

Mrlje ispod pazuha nisu neuobičajene. Najčešći uzroci su znoj i antiperspirant. Efekat antiperspiranta na znoj doprinosi stvaranju belih tačaka ispod ruku. Da biste to izbegli, trebalo bi da sačekate da se antiperspirant osuši pre nego što obučete košulju. U praksi, međutim, to vrlo često nije moguće. Mrlje od antiperspiranta su veoma izdržljive i teško se uklanjaju.

Isto je i sa žutom diskoloracijom. Nije ništa drugo do mrlje od znoja. Budući da ste stalno u pokretu, nažalost, nemoguće ih je izbeći. Da biste uklonili promenu boje, kao i sa antiperspirantom, treba delovati brzo.

Bele i žute mrlje ispod pazuha na majicama ili košuljama izgledaju veoma neugledno. Upotreba hemikalija u ovom slučaju nosi određeni rizik. Kako dobiti promenu boje od delikatne odeće, a da je ne oštetite? Postoji nekoliko načina da se rešite tamnih fleka.

Soda bikarbona - uklanjanje promene boje sa pazuha na odeći

Naravno, popularna soda bikarbona dobro dođe. Ovaj proizvod vas može spasiti u gotovo svakoj situaciji. Domaće metode čišćenja sodom bikarbonom su veoma popularne. Zahvaljujući njima, ne moramo da trošimo novac na skupe hemikalije, čija nepravilna upotreba može uništiti našu odeću.

Takođe možete koristiti limunov sok, sirće, so, aspirin, pa čak i vodonik peroksid za uklanjanje mrlja sa pazuha. Većina proizvoda kombinuje se sa sodom bikarbonom kako bi se stvorila savršena mešavina. Ovi sastojci mogu ukloniti i mrlje od antiperspiranta i tamne mrlje od znoja.

Žute mrlje ispod pazuha 

Pa ako primetimo mrlje ispod pazuha na majicama, hajde da reagujemo odmah. Apsolutno je zabranjeno peglati košulju sa mrljama, jer će ih toplota još više skoriti. Trajnu promenu boje kasnije je veoma teško ukloniti.

Mnogi ljudi, iako znaju koji proizvodi su dobri u uklanjanju mrlja ispod pazuha, ne odlučuju da ih koriste. Razlog? Neverica u delotvornost prehrambenih proizvoda i strah od oštećenja omiljene majice. Uporne mrlje od znoja i antiperspiranta verovatno pogađaju sve. Dakle, hajde da vidimo kako ukloniti mrlje ispod pazuha sa sodom bikarbonom.

Otarasiti se žutih ili belih mrlja ispod ruku nije lako. Zbog delikatne tkanine treba izbegavati sve vrste hlornih izbeljivača. Oni mogu samo naštetiti naglašavanjem tamnih mrlja. Međutim, pre nego što počnete da uklanjate mrlje ispod pazuha, dobra je ideja da uradite test boje. Aktivnost je najbolje izvoditi na nevidljivom komadu tkanine. Zahvaljujući tome, postaraćemo se da naša majica ili košulja ne izgubi boju nakon tretmana.

Najjednostavniji način korišćenja popularne sode bikarbone je da se pripremi rastvor od 4 kašike sode bikarbone i 1/4 šolje vode. Dobijenu pastu treba utrljati u mrlju četkicom za zube i ostaviti oko sat vremena. Zatim isperite smešu i operite majicu. Sušenje se preporučuje na otvorenom, bez prekomernog unosa toplote. Ako su mrlje i dalje vidljive, operaciju treba ponoviti.

Takođe možete potopiti košulju u vodu sa sodom bikarbonom ili napraviti mešavinu soli, sode bikarbone i vode. Način upotrebe je sličan onom sa soda pastom. Razlika je u kraćem vremenu nanošenja na mrlje (cca 15 minuta).

Dakle, možemo videti da mrlje ispod pazuha na odeći nisu tragedija. Takođe ne morate da bacate vašu omiljenu košulju ili bluzu. Koristeći gore navedene metode, održaćemo odeću čistom i osloboditi se ružnog defekta.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading