Trikovi za ČIŠĆENJE: Pomoću ovih tehnika vaše BELE PATIKE izgledaće uvek kao nove!

Vesti 21.04.2022 09:33 0

Ovo godišnje doba ne može da prođe bez jedinstvenih belih patika

Trikovi za ČIŠĆENJE: Pomoću ovih tehnika vaše BELE PATIKE izgledaće uvek kao nove!

Shutterstock

Bele patike su veoma praktične i zbog toga će uvek biti u modi. Mogu se kombinovati od običnih do ekstra elegantnih kombinacija, zato ih svi toliko i volimo. 

Sa njima nikako ne možemo da pogrešimo, pogotovo kada dođe ovaj period proleća. Jedini problem sa njima je taj što se jako brzo prljaju i ako ih ne pazimo, već posle nekoliko nošenja one će izgledati kao da ih imamo već minimalno godinu dana, iako su skoro pa nove. 

Ovo su saveti za čišenje koje koji će vam pomoći da one izgledaju uvek kao nove. 

Trikovi za ČIŠĆENJE: Pomoću ovih tehnika vaše BELE PATIKE izgledaće uvek kao nove!

Shutterstock

 

Savet jedan:

Veoma je bitno koji je model patika u pitanju, pa tako ako je reč o kultnim starkama (Convers) onda sve što treba da uradimo jeste da nanesemo malo sapuna na četkicu za zube i utrljavati kružnim pokretima dok prljavština ne ode. 

Savet dva:

Otopite sodu bikarbonu u mlaku vodu i utrljavajte takođe kružnim pokretima, a zatim ostavite sodu da odstoji bar desetak minuta, zatim isperite sve.

Savet tri:

Ako imate patike od kože, najbolje bi bilo da koristite mleko za telo takođe četkicom ili krpom. Nikako ne koristiti grub sunđer kada je ova vrsta patike u pitanju.

Koliko god da su patike prljave, izbegavajte da ih perete u mašini za veš. Kažu stručnjaci da je to najveća greška koju ljudi rade, jer se đon lako može odlepiti. 

Savet četiri:

Napravite pastu za čišćenje od sode bikarbone, vode i sirćeta. Sipajte jednake količine, ali gledajte da sode ima toliko da zgusne pastu. Iskoristite staru četlocu za zube i po potrebi čistite sa njom. Kada  završite, obavezno isperite sa toplom vodom i pustite da se osuše. 

Komentari (0)
Loading