Oterajte komarce na PRIRODAN način: Ovo su najbolji TRIKOVI, a začin koji svi imamo NAJMOĆNIJE je sredstvo!

Vesti 22.04.2022 21:42 0

Svi se radujemo toplijem vremenu,a li jedno je sigurno- definitivno se ne radujemo komarcima

Oterajte komarce na PRIRODAN način: Ovo su najbolji TRIKOVI, a začin koji svi imamo NAJMOĆNIJE je sredstvo!

Shutterstock

U prodaji možemo da nađemo mnogobrojna sredstva, ali ako preferirate prirodna sredstva najbolje bi bilo da se držite sledećih saveta.

Miris lovora tjera komarce i druge dosadne insekte, poput mušica... Sve što treba da uradite je da zapalite nekoliko suvih listova u prostoru u kom boravite ili da ga usitnite i postavite u svojoj blizini.

Komarci ne vole ni miris bosiljka, lavande, kadulje, ruzmarina, majčine dušice i matičnjaka. Pomoći će vam i osušeni talog kafe, samo ga stavite u metalnu posudicu i zapalite. Talog kafe pomaže i u borbi protiv mrava - posipajte mesta na kojima se okupljaju i miris će ih naterati da se presele na neku drugu lokaciju. Ovaj način odbijanja komaraca preporučuje Američka agencija za zaštitu okoline kao odličnu alternativu kupovnim sredstvima.

Određena eterična ulja koja komarci ne vole, ali ne stavljajte ih direktno na kožu već razblažite. Na primer, dodajte nekoliko kapi u maslinovo ulje, promućkajte i naprskajte na kožu. Miris će ih oterati. Tvrdi se da su najpouzdanija eterična ulja lavande, ruzmarina, cimeta, eukaliptusa i kedra.

Komentari (0)
Loading