Tradionalni TURSKI doručak: Napravite picu na drugačiji i UKUSNIJI način

M. O. Vesti 14.11.2022 09:00 0

Vrlo poznat ukus na dručaciji način

Tradionalni TURSKI doručak: Napravite picu na drugačiji i UKUSNIJI način

Shutterstock

Kiselo testo koje je mekano i punjeno raznim nadevima, postaće vam jedno od omiljenih jela, ako ga makar jednom probate. 

Sastojci:

  • 400 ml mleka,
  • 100 ml ulja,
  • jedna kašika šećera,
  • jedna kašika soli,
  • deset gr suvog kvasca,
  • dva cela jaja,
  • 850 +50gr mekog brašna.

Nadev:

Nadeve možete sami da kombinujete i sami osmislite. U ovaj je potrebno staviti 250g sitnog sira sa jejetom i izmutiti a preko gauda sir sa kečapom, šunkaricom, mesom.. Možete da stavite šta god da volite da kombinujete od sastojaka kada je u pitanju testo. 

Priprema:

U 150 – 200ml toplog mleka razmutiti šećer, kvasac i kašičicu brašna.
Ostavite da kvasac odradi i krenite da pripremate ostale sastojke.
400 gr brašna staviti u posudu pa dodati so i izmešati. Zatim dodajte preostalo mleko i skoro svo ulje, jedno jaje i belance, žumace ostavite za kraj da ga premažete.
Testo umesite tako da ne lepi za ruke, sa 850 gr brašna. 
Sa onim ostatkom ulja testo malo premesite i ostavite da raste na toplom mestu jedno sat vremena.
Testo kasnije premesiti ponovo i podeliti na jednake delove, u ovom slučaju podelite na osam delova.
Oblikujte u loptice i ostavite da odstoje još deset minuta. 
Razvući svaku lopticu gore – dole.
Na kraju napravite špicast olik i ubijte ivice ka unutra a zatim popunite nadevom. 
Ostavite jos 30 minuta tako da odstoji, pa premažite žumacetom i stavite u rernu na 200 stepeni.
Pecite 20 minuta, dok ivice lepo ne porumene. 

Prijatno!

 

Komentari (0)
Loading