Tajni prolazi i vrata koja se NE OTVARAJU: Kažu da je ovo NAJUKLETIJA kuća na svetu, izgleda kao RAJ, a krije veliku TAJNU!

Vesti 29.04.2022 10:23 0

Godinama je na snazi priča o najukletijoj kući na svetu a interesantno je da upravo ona privlači mnogobrojne turiste i ljude koji su željni misterija

Tajni prolazi i vrata koja se NE OTVARAJU: Kažu da je ovo NAJUKLETIJA kuća na svetu, izgleda kao RAJ, a krije veliku TAJNU!

Printscreen/Youtube

Ova kuća kuća se nalazi u San Hoseu u Kaliforniji,

Naime, davne 1886. godine ekscentrična Sara Vinčester je kupila jkuću koja je u početku imala osam soba. Sara nije bila zadovoljna izgledom kuće, pa se bacila u renoviranje koje se pretvorilo u životni projekat na koji je potrošila otprilike 5,5 miliona dolara.

Nakon što je Sara preminula 1922. godine otkriveno je kako je skromnu kuću pretvorila u neverovatno zdanje s modernim vodovodom, 160 soba, šest kuhinja i dva podruma. Kuća ima 2000 vrata i 10.000 prozora. Ipak, neke druge stvari vezane za ovu neobičnu kuću su još čudnije.

Sara je ugradila nekoliko vrata u kući koja se ne mogu se otvoriti. Neki prozori su postavljeni u sobe bez ikakvog izvora svetlosti. Kuća ima nekoliko stepeništa koje ne vode nigde. Sve je prepuno tajnih prolaza, a posebna zanimljivost je ormarić koji kada se otvori vodi kroz 30 soba u kući.

Naravno, uskoro su se pojavile brojne priče i legende kojima su ljudi pokušali da objasne zašto je to Sara, koja je bila udovica Vilijama Virta Vinčestera, izumitelja puške Vinčester, sve ovo uradila.

Mnogi veruju da su je u kući proganjali duhovi svih onih pogubljenih spomenutim oružjem i da su sobe zapravo odraz noćnih mora koje je proživljavala poslednjih godina života. Drugi tvrde da je izgradila lavirint u svom prostoru kako bi pobegla od zlih duhova koji su je proganjali. Navodno je čak i svake večeri spavala u drugoj sobi kako bi se sakrila.

Danas je ova kuća velika turistička atrakcija koju posećuje velik broj zaljubljenika u neobjašnjene fenomene, a pogotovo one koji veruju u duhove. Mnogi posetioci su izjavili da su u kući osetili "prisutnost" zbog čega je često nazivaju i najukletijom kućom na svetu.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading