OVE greške pravite kad spremate RUSKU SALATU: Spremite je ovako i osetićete OGROMNU razliku!

Vesti 29.04.2022 16:27 0

Gotovo da nema osobe koja ne voli rusku salatu, ali ako zaista želite da bude ukusna obratite pažnju da ne napravite ove greške

OVE greške pravite kad spremate RUSKU SALATU: Spremite je ovako i osetićete OGROMNU razliku!

Shutterstock

1. Dodajete previše majoneza

Čak iako ste ljubitelj majoneza, zapamtite da je poenta ove salate da bude salata, a ne namaz. Ako je pripremate za sebe, onda je to u redu, ali ako zovete goste imajte na umu da oni najčešće vole tradicionalni ukus i strukturu.

2. Ne solite dovoljno

Ako ne posolite dovoljno povrće rizikujete da salata bude bljutava. Pre dodavanja majoneza miks povrća treba da bude malo više slan.

3. Ne dodajete senf, limun i biber

Mnogi ljudi ne dodaju biber, senf i limun, a upravo su ovo sastojci koji salati daju svežinu i spajaju sve namirnice u jedinstvenu kompoziciju. Ako niste pokušali obavezno probajte da ubacite bar kašiku senfa, nekoliko kapi limuna i malo bibera.

4. Ubacujete previše kiselih krastavčića

Ako dodate previše kiselih krstavčića rizikujete da razvodnite salatu i uništite joj strukturu. Nakon seckanja potrudite se da odstoje kako bi pustili višak vode.

Ruska salata sa dimljenim vratom i pilećim belim mesom

SASTOJCI

  • 150 g krompira
  • 150 g šargarepe
  • 150 g graška (može i zamrznut)
  • 150 g kiselih krastavčića
  • 200 g suvog, dimljenog vrata
  • 300 g majoneza 
  • 200 grama belog, pilećeg mesa (skuvanog)
  • kašika senfa
  • 2 kašike limunovog soka
  • so, biber

Priprema:

Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta). Suvi vrat, kisele krastavčiće i belo meso sitno iseckati Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

bonus video 

 

Komentari (0)
Loading