NEPOGREŠIVA psihologija UKUSA: Proverite šta vaša omiljena HRANA govori o VAMA!

Vesti 30.04.2022 16:17 0

Baš kao i omiljena boja, najdraži filmovi i muzika, žudnja za slanim čipsom, ljutim papričicama, kiselim citrusima ili slasnim kolačima usko je povezana s ličnošću

NEPOGREŠIVA psihologija UKUSA: Proverite šta vaša omiljena HRANA govori o VAMA!

Shutterstock

Pica

Obožavatelji ovog italijanskog jela uživaju u životu, a najviše vole to da rade iz kauča. Ne zamaraju se sa previše detalja i najveća okupacija im je restoran iz kojeg će naručiti svoje omiljeno jelo.

Supa

Svoje slobodno vreme najviše volite da provodite u udobnosti sopstvenog doma, a najdraži deo dana vam je noć. Tada vam najviše prija ukusna supa koju ne želite da delite ni sa kim.

Krompirići (pomfrit)

Ljubitelji krompirića poznati su kao karijeristi zbog svoje nezaustavljive gladi za uspehom. Niste zadovoljni sve dok posao ne napravite do kraja, što uveliko doprinosi vašem poslovnom životu. Dr Hirš, koji je godinama sprovodio istraivanja o odnosu omiljene hrane i karaktera osobe  je ustanovio i da su ljubitelji čipsa ambiciozni, takmičarskog duha i dostojni protivnici konkurentima. Frustriraju ih neprijatnosti poput gužve u saobraćaju ili dugih redova na šalterima.

Čokolada

Ljubitelji čokolade su šarmantni i koketni. Iako uživaju u intimnosti i romantici, često u ljubavi preterano dramatizuju, što ih čini emocionalno ranjivima. Više se oslanjaju na intuiciju nego na logiku. Čokoladoljupci su najčešće pravi prototip svog pola – to su pa pravilu mačo muškarci i vrlo ženstvene žene. Ali za razliku od društvenih ljubitelja tamne čokolade koji su srce zabave, ljubitelji mlečne čokolade su često introvertni i više vole dobru knjigu. Tihi su pa ih okolina često pogrešno doživljava kao stidljive.

Sladoled

Ako u gluvo doba noći, nakon izlaska, prvo pomislite na sladoled u vama još uvek živi malo dete. Vi ste impulsivni, slobodnog duha i neopisivo zabavni, a verovatno ćete se zaljubiti u svoju potpunu suprotnost – ljubitelja krompirića i karijeristu.

Začinjena hrana

Oni koji vole ljute začine – crvenu pariku, kari i čili, hrabro preuzimaju odgovornost, bore se za ono što žele i otvoreno kažu šta misle. Ljubitelji gorkih začina, belog luka, karanfilića, kadulje i šafrana verni su prijatelji i jaki zagovornici onoga u šta veruju. Dodavanje limunove kore, ruzmarina, timijana i estragona odaje društvene, duhovite ljude koji su puni energije i omiljeni u društvu. Ljubitelji peršuna i cimeta miroljubivi su i obzirni prema drugima. Ma gde da se našli, dobro će se uklopiti. Oni koji jela vole da začine lukom, semenkama celera i sirćetom kreativni su, ne vole rutinu i veruju u sebe.

Brza hrana

Vi ste nepopravljivi avanturista i ne birate vreme kada ćete sve svoje prijatelje odvesti u novi klub ili bar, a tako i na kraju i u najbliži restoran brzom hranom. Često sanjate o stvarima koje se nikada neće dogoditi i ponekad vam nedostaje kontakt sa stvarnošću.

Salate

Vi ste romantični druželjubivi i iznad svega prijatni. Odgovrono obavljate poslove. Volite rutinu i negujete timski duh i u porodici i na radnom mestu. Više dajete drugima nego što tražite.

Riba i morski plodovi

Brbljivi ste, ali delimično nesigurni. zato često previše razmišljate o stvarima koje bi mogle da se dese i o stavrima koje su mogle da budu bolje. Vedrog ste duha, a nekada vam nedostaje ambicije jer ste više fokusirani na zabavu.

Komentari (0)
Loading