Za blilstavo ČISTO posuđe potrebna vam je ova VOĆKA: Očistite MIKROTALASNU, DASKU ZA SEČENJE, TIGANJ I RENDE

Vesti 02.05.2022 16:20 0

Saznajte na koje sve načine nam limun može pomoći u čišćenju kuće.

kuhinja

Shutterstock

Ukoliko ste od onih ljudi koji dan započinju sa čašom vode sa limunom, kada iscedite taj limun ostatak nikako ne bacajte. U nastavku pročitajte kako možete da ga primenite u čišćenju određenih delova vašeg domaćinstva.

- Najpre uzmite tu isceđenu polovinu limuna i sve što možete još iscedite na ruke i protrljajte. Vaše ruke će zahvaljujući limunskoj kiselini biti mekane i nežne, a uklonićete i pigmentne fleke ukoliko budete ovo radili redovno.

- Takođe, isceđen limun možete ubaciti u mašinu za sudove, uključite i nakon pranja vaši sudovi će biti sjajniji.

- Nakon što ste rendali sir, protrljajte limunom rende i očistićete i one najsitnje delove sira koji su se uvukli. Pose toga, rende samo operite pod mlazom vode.

- Za eliminisanje neprijatnih mirisa u kuhinji, stavite nekoliko kriški limuna u šerpicu sa vodom i prokuvajte. Miris limuna će oterati sve druge.

- Za čišćenje mikrotalasne, stavite pola limuna u činiju sa hladnom vodom i zagrevajte 5 min. Nakon toga izvadite činiju, a  mikrotalasnu samo prebrišite mokrom, pa suvom krpom.

- Za čišćenje tiganja u kom je ostala tvrdokorna masnoća isecite limun na kolutove, stavite u tganj, napunite do pola vodom i zagrejte na ringli. Nakon toga prospite i tiganj operite normalno. Limun će izvući svu masnoću.

- Drvenu dasku za sečenje takođe možete očistiti uz pomoć limuna i tako neutralisati mirise. Pospite po dasci malo soli, iscedite pola limuna pa prelazite kružnim pokretima tom korom od limuna koja vam je ostala. Na kraju samo isperite dasku pod mlazom vode.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading