Odsecite VRH sunđera za sudove: Kada vidite rezultat odmah ćete uraditi ISTO

M. G. Vesti 03.05.2022 11:47 0

Davno je dokazano da je sunđer za suđe jedna od najprljavijih stvari u domu.

žena briše

Shutterstock

Koliko često menjate svoj sunđer? Ako ga koristite svakodnevno po nekoliko puta, preporučuje se menjanje čak jednom sedmično. Uz ovaj odličan trik, može potrajati i do tri nedelje.

Neka istraživanja su pokazala da trik sa stavljanjem sunđera u mikrotalasnu pećnicu zapravo ne ubija značajan broj bakterija. Ono što je jako bitno jeste da dobro isperete sunđer nakon pranja u vrućoj vodi i ostaviti ga da se osuši. Ako je predugo ostavite u vodi, stvarate pogodno mesto za razmnožavanje bakterija i stvaranje plesni.

Takođe, ako imate mašinu za posuđe koju povremeno koristite, sunđer možete ubaciti u mašinu za veš barem jednom nedeljno kako bi se dobro oprala i temeljno isprala od ostataka hrane. Zatim je dobro osušite. Tako održavan sunđer možete koristiti i do tri sedmice.

Iskoristite i stari sunđer

Kada su prošle tri nedelje, možete joj produžiti životni vek za barem još dve, ali nikako za pranje posuđa.

Stari sunđer možete iskoristiti za čišćenje kante za smeće ili WC šolje. Ali nikako nemojte čistiti svo troje sa istim sunđerom.

Pre nego što joj promenite upotrebu, obavezno odrežite vrh tog sunđera kako biste za nekoliko sedmica mogli razlikovati koji je star, a koji novi. Iako ih verojatno nećete držati na istom mestu, svaka mera opreza je i više nego dobrodošla.

Na taj ćete način sunđer iskoristi do kraja, što znači da možete uložiti i u one malo skuplje sunđere napravljene od celuloze koje bi i same trebale duže da traju te će vam se taj ulog na kraju isplatiti.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading