Iskoristite BRAŠNO na ove načine: Nema veze sa KUVANJEM a veoma je korisno i efikasno za celo domaćinstvo

Vesti 03.05.2022 17:15 0

Iznenadićete se koliko brašno višenamenska namirnica

Iskoristite BRAŠNO na ove načine: Nema veze sa KUVANJEM a veoma je korisno i efikasno za celo domaćinstvo

Shutterstock

Iako ga mnogi koriste za pravljenje hleba i kolača, nismo ni slutili koliko može da bude dobro i efikasno i u drugim raznoraznim stvarima. 

Uklanja bubuljice

Sve što treba da uradite, jeste da pomešate med i brašno a zatim prekrijte flasterom i ostavite da deluje preko noći. Ujutro isperite i bubuljica bi trebalo da bude znatno manja zahvaljujući umirujućem delovanju meda i brašnu, koje će ga isušiti budući da izvlači masnoću.

brašno

Shutterstock

 

Daje sjaj posuđu 

Nakon čišćenja uređenja od nerđajućeg čelika, možete da probate da upotrebite brašno kako biste ih ispolirali. Sve što je potrebno jeste da prospete malo brašna na suvu tkaninu i prebrišite vaše posuđe kako bi dobilo pun sjaj. 

Domaći lepak

Pomešajte brašno i vodu u jednakoj razmeri i mešajte dok ne postane glatko. Smesa bi trebalo da bude kao za palačinke. Izlijte je u lonac i zagrevajte na srednjoj temperaturi. Konstantno mešajte dok ne proključa pa sklonite s vatre i pustite da se ohladi. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi i nanosite četkicom.

Odbija mrave

Iako je svima poznato da so obija mrve, isti efekat ima i brašno. Mravi ne vole praškastu strukturu ni ukus brašna, pa će izbegavati to područje.

Masna kosa

Ovo može da ti bude fantastično suvo pranje, kako biste uklonili višak masnoće sa kose. Pustite da brašno odstoji 30 minuta, zatim ga istresite ili iščešljajte iz kose. Najbolje je napraviti ovaj korak u kadi ili tušu tako da ne napravite nered u kupatilu. Brašno će ukloniti svu masnoću i kosa će izgledati kao tek oprana. 

 

 

 

Komentari (0)
Loading