Uz samo 2 sastojka očistite DRVENO SUĐE: Uklanjaju se čak i mirisi od RIBE, ali i bakterije

M. G. Vesti 04.05.2022 09:16 0

Evo kako da najjednostavnije očistite drveno posuđe i da uklonite neprijatne mirise.

Uz samo 2 sastojka očistite DRVENO SUĐE: Uklanjaju se čak i mirisi od RIBE, ali i bakterije

Shutterstock

Daske za sečenje često skrivaju i nečistoće koje nisu odmah vidljive golim okom, pa je veoma bitno da ih temeljno očistite, kako ne bi došlo do toga da se baterije koje su se "zavukle" u nju prenesu i na ostale namirnice.

Drvene daske se lako uprljaju, a ako se ne čiste redovno njihovo pranje može biti pravo mučenje. Kako bi daske za sečenje ostale čiste i bezbedne, postoje jednostavni trikovi koji vam to mogu olakšati.

Jedan od njih je i čišćenje običnom pastom za zube. Sve što trebate da uradite je da pomešate malo sirćeta i pastu za zube, pa smesu ravnomerno nanesete na dasku i ostavite sat vremena da deluje, a nakon toga je isperete i ostavite da se lepo osuši.

Naime, pasta je blago abrazivna, a često u sebi sadrži i sodu bikarbonu koja uklanja mrlje na zubima, a čini "čuda" i u uklanjanju prljavštine. S druge strane, sirće je izvrsno sredstvo za čišćenje zbog svoje visoke kiselosti, te je idelano za uklanjanje bakterija i dezinfekciju.

Takođe dasku lako možete da očistite i sa limunovim sokom i sodom bikarbonom. Jednostavno pospite sodu bikarbonu po dasci, a onda je izribajte polovinom limuna. Očišćenu dasku ostavite nekoliko minuta, a potom isperite toplom vodom. Ova kombinacija takođe odlično otklanja i neprijatne mirise od seckanja luka ili ribe sa vaše daske.

Ove trikove možete da upotrebite i za čišćenje ostalog drvenog posuđa kao što su varjače, kašike i drugo.

 

 

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading