Sa ovih devet jednostavnih TRIKOVA, zaboravićete na NEPRIJATAN MIRIS vaše obuće

K.Ć. Vesti 05.05.2022 14:35 0

Neprijatan miris obuće je izuzetno iritirajuće. Nemamo uvek pri ruci profesionalne preparate za osvežavanje koji posao obavljaju samo jednim prskanjem

Sa ovih devet jednostavnih TRIKOVA, zaboravićete na NEPRIJATAN MIRIS vaše obuće

Shutterstock

U nedostatku takve pomoći, još uvek postoje kućni lekovi koji takođe mogu efikasno ukloniti loše mirise iz cipela.

Neprijatan miris cipela može uticati na bilo koju vrstu obuće, ali praksa pokazuje da se ovaj problem najčešće tiče obuće od vetrootpornih, veštačkih materijala. Noga u takvim cipelama je izložena nedostatku ventilacije, pa se više znoji, a kada na vrućini počnu da se razmnožavaju bakterije, brzo se javlja neprijatan miris. Takođe, natapanje cipela i njihovo nepravilno sušenje mogu doprineti pojavi neprijatnih mirisa. U stvari, svaka obuća sa kojom se nepravilno čuva i rukuje može početi neprijatno da miriše. Onda što pre rešimo problem, to bolje.

Devet kućnih lekova za osvežavanje mirisa vaše obuće

Operite obuću

Ako samo vrsta obuće to dozvoljava, operite je. Obično se cipele od tkanina mogu prati u mašini za pranje veša, ali vredi proveriti etiketu za bilo kakve kontraindikacije. Kada ne pronađete takvu informaciju i želite da je operete, izaberite najnižu temperaturu i najmanju brzinu u mašini za pranje veša.

Nanesite sodu bikarbonu

Soda bikarbona ubija bakterije i gljivice, upija vlagu i neprijatne mirise iz cipela. Sipajte sodu bikarbonu i ostavite preko noći ili barem nekoliko sati. Nakon što istekne vreme, temeljno uklonite sodu bikarbonu sa cipela ili jednostavno koristite usisivač da biste je se rešili. Na isti način možete naneti prašak za pecivo.

Stavite kesice čaja u cipele

Čaj u kesici će apsorbovati vlagu i mirise unutar vaših cipela. Stavite nekoliko kesica čaja u cipele preko noći. Problem bi trebao nestati.

Koristite koru limuna

Kore limuna imaju lepu i svežu aromu zahvaljujući esencijalnim uljima. Ako stavite više u cipele preko noći, one će osvežiti miris, posebno dok nije počeo da bude previše intenzivan.

Koristite pirinač

Pospite pirinač uljem lavande ili drugim esencijalnim uljem intenzivnog mirisa i sipajte ga u cipele. Pirinač će apsorbovati vlagu, a eterično ulje će sanirati smrad i dati joj svež miris.

Hladan vazduh

Možete ih staviti na lep zimski dan na balkon na nekoliko sati, ili ih staviti u zamrzivač u foliji. Tretiranje obuće niskom temperaturom oslobodiće se bakterija i gljivica koje su odgovorne za neprijatan miris.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading