Ovakvo POSUĐE obavezno BACITE: U ovom slučaju postaje OTROVNO I NEBEZBEDNO

Vesti 05.05.2022 15:00 0

Na ovo morate da obratite pažnju

Ovakvo POSUĐE obavezno BACITE: U ovom slučaju postaje OTROVNO I NEBEZBEDNO

Shutterstock

Svi smo upućeni koliko je plastika opasna i da treba sa njom uvek biti na oprezu, naročito u kuhinji. Ttrebalo bi da se vodi računa o oznakama da je bezbedno u takve posude pakovati hranu koju unosimo u organizam.

U današnje vreme svi mnogo više obraćaju pažnju na to kakvog je posuđe izgleda, nego što preterano marimo za kvalitet. 

Mnogi proizvođači su prepoznali šta je kupcima bitno, pa tako ni oni ne mare previše o kvalitetu, te u toku pravljenja koriste određene boje i metalne premaze. 

Šerpe

Shutterstock

 

Određene soli metala imaju različite boje, koje daju lep izgled posuđu, a baš to može biti veoma štetno po zdravlje, ako se takva šerpa ogrebe ili na neki način ošteti.

Emajl je zaštitni sloj koji prekriva metal i veoma je važno da kada se takva šerpa izgrebe da je odmah izbacite iz upotrebe. 

Kada su posude oštećene, izgrebane ili polomljene mogu da se oslobode toksične supstance prilikom pripreme ili čuvanja hrane

Najbezbednije je koristiti stakleno posuđe ili prirodnu neobojenu keramiku, kažu stručnjaci. Drugi savet je da se obavezno čitaju deklaracije i da se ne koriste oštećeni proizvodi. Za pripremu i čuvanje hrane preporučuje se emajlirano posuđe.

VIDEO BONUS

 

Komentari (0)
Loading