Zaboravite na neprijaten miris iz VEŠ MAŠINE: Ovaj sastojak će učiniti da vam GARDEROBA uvek miriše

Vesti 06.05.2022 08:30 1

Da li ste slučajno ostavili mašinu za pranje veša zatvorenu?

veš

Shutterstock

 

Neprijatan miris koji dolazi iz bubnja može preći na sveže opranu odeću. Čak i pravilno korišćena mašina za pranje veša zahteva našu podršku i malo osveženja s vremena na vreme. Obična vodica za ispiranje usta dobro dođe. Neverovatno je kako odlično funkcioniše!

Mašinu za veš koristimo skoro svaki dan, ali retko razmišljamo o čišćenju. Često verujemo da, pošto uređaj pere naše stvari, istovremeno se i čisti. Nažalost, to ne funkcioniše tako. Vlaga, prljavština i sediment su odlično okruženje za rast bakterija, plesni ili gljivica koje izazivaju neprijatne mirise. Ostaci deterdženta koji koristite za pranje takođe se nakupljaju u mašini. Zbog toga treba redovno čistiti mašinu za pranje veša. Zahvaljujući tome izbeći ćete mnoge neprijatnosti i bićete sigurni da je vaš veš zaista čist i higijenski.

Uprkos nezi mašine za pranje veša, ponekad je dovoljno da slučajno zatvorite vrata nakon pranja, a nakon nekoliko sati iz bubnja se oseti izuzetno neprijatan i loš miris . Ovo se dešava kada u mašinu za pranje veša nema svežeg vazduha, preostala vlaga ne može da ispari i mašina ostaje mokra. Šta da radimo kada otkrijemo sumnjiv miris?

Svakako treba voditi računa o čišćenju uređaja. Pored gotovih tečnosti i praškova za čišćenje dostupnih u supermarketima, postoji nekoliko pametnih kućnih načina da osvežite svoju veš mašinu. Najpopularniji od njih je upotreba sode bikarbone i sirćeta ili pokretanje mašine za pranje veša u ciklusu tzv. kuvanje (pranje na 90 stepeni Celzijusa). Međutim, ispostavilo se da postoji još jednostavniji trik, posebno kada vam miris sirćeta ne deluje baš najbolje. Možete koristiti vodu za ispiranje usta. Zahvaljujući svojim svojstvima, ne samo da će osvežiti mašinu za pranje veša, već i eliminisati bakterije.

Sipajte pola šolje vode za ispiranje usta u mašinu za pranje veša, u odeljak za deterdžent ili tečni deterdžent. Zatim pokrenite uređaj na tzv brzi ili ekspresni program. Dovoljan je ciklus od 15-30 minuta. Zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima, tečnost će ubiti mikrobe koji se razvijaju u udubljenjima mašine za pranje veša. Takođe će pomoći da se uklone druge nečistoće koje su preostale u bubnju i cevima - na primer, sedimenti.

To je sve što treba da uradite. Ne zaboravite da ostavite vrata odškrinuta nakon pranja, da se mašina za pranje veša osuši.

BONUS VIDEO

Komentari (1)
Loading
Mija
06.05.2022 11:38

I ne samo to, ostanu creva unutra mokra, pa odvod, treba redovno sipati i sodu bikarbonu, ostaviti da masina sama ispere na centriufugu...ja onu gumu prebrisem sa pastom od hidrogenizovane vode i sode bikarbone pa ostavim da se isper i opere dodatno...