Da li je moguće oprati PLIŠANE IGRAČKE ili patike, a ne uništiti ih? Evo šta sigurno SME da se PERE u veš mašini

M. G. Vesti 06.05.2022 20:37 0

Stvari za koje ne znamo da mogu u mašinu za veš.

Veš mašina

Shutterstock

Najbolji saveznik u spremanju i čišćenju tvog doma je mašina za veš koju najčešće korstiš za pranje odeće. Međutim, da li znaš da mašina za veš može podneti mnogo više od odeće i biti pomoćnik i u čišćenju drugih predmeta iz kuće, koji mogu imati korist od prolaska kroz centrifugu? Na sajtu ultra.ba izdvajaju pet iznenađujućih predmeta koje možeš prati u veš mašini.

Plastične zavese za tuš kabine

Uz fleke od tvrde vode, ostatke sapuna i zaostalu vlagu plastična zavesa za tuš kabine može prilično postati gruba i pravi izvor buđi. Ako koristiš plastičnu zavesu za svoju tuš kabinu, možeš je redovno prati u veš mašini na osetljivom ciklusu zajedno sa hrpom peškira za kupanje.

Patike

Idealno rešenje za čiste patike je veš mašina. Potrebno je prethodno skinuti sa njih pertle i izvaditi uloške, te ih prati na najnižoj temperaturi.

Joga prostirke

Zajedno sa peškirima ili posteljinom možeš prati svoju joga prostirku u veš mašini, naravno na osetljivom ciklusu, na niskoj temperaturi. Pre centrifuge bilo bi poželjno da izvadiš prostirku iz veš mašine i staviš je da se suši na svežem vazduhu kako bi bila čista i mirisna za tvoj sledeći joga trening.

Plišane igračke

Najdragocjeniji predmeti mališana mogu postati ozbiljno prljavi. Međutim, sve dok takve igračke nemaju muzičke kutije u sebi ili posebne ukrase, lako ćeš ih održavati perući ih u veš mašini. Trik je u tome da plišane igračke staviš u jastičnicu ili vrećicu za veš i na taj način ih opereš na niskoj temperaturi.

Ogrlice i povoci za kućne ljubimce

Sve dok na njima nema puno klinova ili drugih ukrasa, ogrlice i povoce za kućne ljubimce bez kože možeš osvežiti u veš mašini. Budući da su ogrlice direktno na vratu kućnih ljubimaca, odaberi deterdžent namenjen osetljivoj koži kako ne bi došlo do neželjene iritacije na koži tvog krznenog prijatelja.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading