Ovo je problem mnogih žena: Naučite par trikova i sprečite osip na BUTINAMA

K.Ć. Vesti 10.05.2022 17:30 0

Leto se bliži i sa njim ćete možda imati ponovljeni i bolni problem

Ovo je problem mnogih žena: Naučite par trikova i sprečite osip na BUTINAMA

Shutterstock

Radi se o trljanju butina dok hodate. Ponekad to rezultira bolnim ranama koje neće zarastati. Kako to popraviti? Šta učiniti da zaustavite problem ogrebotina na butinama? Evo nekoliko načina da se jednom zauvek oprostite od ovih bolesti!

Ovo se može pojaviti kod svakog od nas, bez obzira na našu telesnu težinu. Sve zavisi od vrste naše figure. Ako je kruškolikog oblika (tj. težina tela je postavljena na dno), veća je šansa da patimo od trljanja na butinama .

Zašto se ovo dešava? Radi se o neravnomernoj raspodeli telesne masti. Čak i ako smo vitki ljudi, ali su nam bedra malo šira, možemo se nositi sa ovim problemom. Kako to popraviti?

Domaći načini da izbegnete trljanje na butinama

Kao što smo već spomenuli, ovaj problem se javlja naročito leti. To je zato što se naša koža mnogo više znoji. Ovome se dodaje i trljanje butine o butinu. Na taj način na našoj koži nastaju ogrebotine, pa čak i veoma bolne rane. Kako to sprečiti? Postoji nekoliko načina.

Trake za butine

Specijalne trake za butine su sada dostupne na tržištu. Sastoje se, između ostalog, od silikonskih kaiševa koji drže materijal na nozi. Zahvaljujući njima, trljanje kože o kožu je gotovo nemoguće. Butine se ne dodiruju i stoga ne izazivaju bolne rane.

Jedina mana takvih traka je što su obično napravljene od materijala koji ne propušta vazduh. Ovo može uzrokovati da se još više znojite u ovim oblastima.

Krompirovo brašno

Zvuči iznenađujuće, ali ovaj proizvod zaista čini čuda. Dovoljno je uzeti šaku krompirovog brašna i namazati butine. Ovaj proizvod upija vlagu i stoga sprečava prekomerno trenje.

Antiperspirant

Ispostavlja se da antiperspirant savršeno deluje ne samo na koži pazuha, već i na butinama. Nanesite kozmetiku na njenu površinu i sačekajte da se osuši. Posle nekog vremena primetićete da su vam butine glatke. Koža na ovim mestima takođe će prestati da se znoji, što će vas zaštititi od rana i ogrebotina.

Prirodno ulje ili maslinovo

Ova metoda nije samo efikasna već je i veoma prijatna za čula. Posegnite za svojim omiljenim mirisnim uljem i utrljajte ga na unutrašnju stranu nogu. Zahvaljujući tome, butine kliziti, a koža se neće oštetiti. Sličan efekat ćete postići ako posegnete za maslinom, na primer .

Kako izlečiti ogrebotine na butinama?

Ako ipak niste uspeli da sprečite trljanje na butinama, sada morate da vodite računa o iritiranoj koži na ovim mestima. Ovo je veoma važno jer se u suprotnom rane mogu pogoršati i izazvati bol pri hodu.

Zanimljivo je da ne koristite masne kreme ili masti za ogrebotine na butinama . Oni će učiniti da rane zarastaju mnogo sporije. To je zato što neće imati pristup kiseoniku. Dakle, šta će pomoći kod ogrebotina na butinama? Evo nekoliko načina:

Hladne obloge. Ako je koža na butinama iritirana, stavite oblog od pamučne gaze natopljenom, na primer, hladnom vodom. Međutim, ne zaboravite da dobro osušite butine odmah nakon toga.

Talk. Redovno ga prskajte po ranama na butinama. Prodiranjem talka u pore kože, ogrebotine brže zarastaju i ne bole toliko. Osim toga, dugotrajnom upotrebom pudera imaćemo osećaj svežine.

BONUS VIDEO


 
Komentari (0)
Loading