Rižoto sa ŠPARGLAMA: Neobičan spoj UKUSA, idealan i za ručak i za VEČERU!

Vesti 11.05.2022 16:35 0

Ovih dana veoma su popularni recepti sa šparglama, a mi so se uverili da su u kombinaciji sa pirinčem savršene

Rižoto sa ŠPARGLAMA: Neobičan spoj UKUSA, idealan i za ručak i za VEČERU!

Shutterstock

SASTOJCI:

  • 150 g  pirinča
  • 50 ga putera
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 50 ml belog vina
  • 40 g rendanog parmezana
  • 200 g špargli
  • 1 litar bistre pileće supe
  • so i biber po ukusu
  • sveža mirođija po ukusu

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte i zajedno sa malo soli pržite na zagrejanom puteru dok ne omekša. Nalijte vino i kuvajte uz povremeno mešanje dok sva tečnost ne ispari. Dodajte pirinač, promešajte nekoliko puta pa nalijte sa malo supe. Smanjite vatru na srednju jačinu pa nastavite sa kuvanjem uz stalno dodavanje supe i nežno mešanje. Tako radite dok ne utrošite svu supu.

U međuvremenu stavite vodu u drugoj šerpi da provri pa je posolite sa nešto soli. Špargle operite i izlomite koren. Stavite ih u kipuću vodu i kuvajte da omekšaju, 4-5 minuta. Ako su špargle deblje, bi'e im potreban neki minut više. Izvadite ih iz vode kada su skuvane i isecite na kolutove.

Kada je rižoto skoro gotov, dodajte špargle i parmezan pa kuvajte dok pirinač ne bude potpuno skuvan ako već nije. Pobiberite i začinite svežom mirođijom. Samo budite pažljivi jer je sveža mirođija izuzetno jaka.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading