Nemojte da bacate ZARĐALO posuđe: Sve imate u KUHINJI, rezultati su neverovatni

M. G. Vesti 14.05.2022 22:30 0

Evo kako da bez upotrebe hemije vratite sjaj zarđalim sudovima i ostalim predmetima u kući.

Nemojte da bacate ZARĐALO posuđe: Sve imate u KUHINJI, rezultati su neverovatni

Shutterstock

Rđa može da se javi svuda, ali je najčešća na kuhinjskom posuđu i baštenskom nameštaju, za koji često pomilsimo da mu nema spasa i zbog toga završi u kanti. Iako deluje da je ovaj problem nerešiv, ipak postoji jedan jednostavan trik za koji vam je potrebna samo aluminijumska folija.

Naime, ona hemijski rastvara okside gvožđa privlačeći na sebe molekule kiseonika i svakako je bolja opcija od štetnih hemijskih jedinjenja ili čelične vune.

Hemijska jedinjenja koja su veoma kisela mogu da učine metal manje izdržljivim, dok čelična vuna može ostaviti površine bez sjaja. Aluminijumsku foliju možete koristiti po celoj kući, ali će ona posebno biti efikasna u uklanjanju mrlja od srebrnog posuđa i metalnog baštenskog nameštaja. 

Sve što vam je potrebno je aluminijusmka folija i činija sa vodom. Možete koristiti veći komad, kuglu folije ili traku. Izaberite onaj koji će najlakše ući u uglove predmeta koji čistite. Napravite od nje lopticu pokasite je u vodi i istrljajte predmete koje je zahvatila rđa.

 

@katinkadiekat_off This BLEW my mind! All you need is water and foil👏🏼👏🏼 #rust #diy #removerust #mindblown ♬ original sound - katinkadiekat_official

 

Uzmite još folije ako je potrebno i ponovo je navlažite u vodi. Kada uklonite svu rđu, predmet obrišite suvom, čistom krpom. Krpa nakon upotrebe možete oprati na uobičajen način, a vaš zarđali predmet će biti kao nov. Ako se rđa ponovo nakupi, možete ponoviti ceo postupak, a kako on izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading