Smršajte uz popularni metod "90 MINUTA": Bez dijete i odricanja, ne vežbate, samo JEDNU stvar promenite

Vesti 29.05.2023 09:05 0

Britanski naučnici otkrili su sasvim novu metodu koja ćem vam pomoći da se oslobodite suvišnih kilograma pod nazivom "90 minuta"

mršavljenje

Pexels

Naučnici sa britanskog univerziteta Sari predstavili su jednostavan način za mršavljenje pod nazivom "90 minuta“.

Suština ovog programa neverovatno jednostavna - samo treba da promenite vreme za doručak i večeru pomerajući ih 90 minuta napred i nazad. Prednost ovog "režima" je što ne morate da se odričete omiljene hrane ili da brojite kalorije, a kilogrami će se svakako istopiti.

U okviru studije sproveden je eksperiment u kome su nakon 10 nedelja obedovanja u isto vreme učesnici bili podeljeni u dve grupe: u jednoj nisu menjali vreme obroka, a u drugoj jesu.

Ispostavilo se da je u grupi u kojoj je vreme doručka pomereno na 90 minuta kasnije, a vreme večere 90 minuta ranije, proces mršavljenja se odvijao dva puta brže nego u drugoj grupi. Važno je napomenuti i da istraživači nisu postavili ograničenja na vrstu i količinu namirnica.

Efikasnost ove metode od "90 minuta" leži u smanjenju količine grickalica koje unosimo, posebno u večernjim satima. Osim toga, učesnici u eksperimentu su prijavili da im se apetit smanjio.

Komentari (0)
Loading