Dodala je malo SODE bikarbone u TIGANJ i desilo se ČUDO: Odmah smo ovo ISPROBALI, genijalan TRIK koji stvarno RADI!

Vesti 24.08.2022 08:00 0

S obzirom na ubrzani način života kojim većina ljudi danas živi, trikovi koji mogu da ubrzaju proces pripreme hrane su nešto što svakako olakšava svakodnevni život

luk

Shutterstock

Soda bikarbona, ili natrijum karbonat, ima nekoliko prednosti u domaćinstvu, a neke od njih su vezane i za kuvanje. Soda bikarbona se takođe može koristiti za prženje luka, kako je objasnio hemičar Martin Lerš. Nakon što se u zagrejanu mast doda seckani crni luk, dodaje se prstohvat mešavine sode bikarbone i soli u odnosu 1:1. Luk će uskoro omekšati, promeniti boju i isprati  znatno brže nego kod uobičajene tehnike. Pomenuti trik se može primeniti na sve vrste dinstanja.

Soda bikarbona se takođe može dodati i u smešu za prženje kako bi hrana bila hrskavija. Čokoladna glazura na kolačima će ostati vlažna, neće pucati i malo će potamniti uz dodatak prstohvata sode bikarbone.

BONUS VIDEO

 

 


 
Komentari (0)
Loading