Ovako vam BANANE neće nikada PROPASTI: Trikovi koji PROVERENO rade, sačuvaće ih od SAZREVANJA

Vesti 22.05.2022 09:34 0

Posle ovih saveta nećete ih više nikada baciti

banane

Shutterstock

Skoro da ne postoji čovek koji ne voli banane. Sadrže vlakna, kalijum, folat i antioksidante, poput vitamina C. Ipak imaju jednu manu, mogu prebrzo sazreti ili ne sazreti dovoljno brzo. 

Postoje načini za čuvanje i na taj način ćete imati apsolutnu kontrolu nad njihovim procesom zrenja i na taj način ih održite svežim i ukusnim.

Ovako vam BANANE neće nikada PROPASTI: Trikovi koji PROVERENO rade, sačuvaće ih od SAZREVANJA

unsplash.com

 

Ono što je bitno jeste da nikako banane ne stoje jedna preko druge, postoji držač u koji vredi investirati, koji će pored toga što neće stajati jedna preko druge, neće imati ni smeđe mrlje.

Obavezno voće sklonite od sunčeve svetlosti, jer će toplota dovesti do brzog sazrevanja. Ako se desi situacija da ste banane tek kupili ali da morate da odete negde na par dana van kuće, hlađenje i zamrzavanje mogu produžiti život banane.

Ali ako ih stavite zelene i nezrele, ona će takve i ostati. . Pored toga, prerano stavljanje banane u frižider može zapravo uništiti voće i izazvati ono što Ministarstvo poljoprivrede Sjedinjenih Država naziva „povredom od hladnoće“, koja zaustavlja proces zrenja i uzrokuje da banane imaju gorak ukus.

Najbolje je da banane ogulite i isečete na kriške pre nego što ih zamrznete, tako da je lako rukovati sa njima kada budete spremni da ih upotrebite. Možete da ih i zamrznete tako što ćete staviti kriške na pleh obložen papirom za pečenje. Kada budete želeli da ih odmrznete samo ih prebacite u zatvorenu posudu da se odlede. 

VIDEO BONUS

 

 

 

Komentari (0)
Loading