Mravi su napali tvoj dom? Rešite ih se pomoću KRASTAVCA, a evo šta je potrebno da uradite

K.Ć. Vesti 22.05.2022 14:39 0

Pogled čak i na nekoliko mrava u kući je znak da morate odmah da reagujete

Krastavac

Shutterstock

Ne smete čekati da se nastane zauvek u vašem domu. To ne znači da odmah kupujete skupe i invazivne hemijske proizvode. Proizvod koji većina ljudi već ima u svojoj kuhinji brzo će vam dobro doći. A radi se o krastavcu.

Mravi u kući su prava propast. Pojavljuju se iznenada i niotkuda, hraneći se uglavnom u kuhinjama. Vredno je znati da su ovi insekti posebno aktivni nakon toplih i blagih zima. Kada vidite prve primerke kod kuće, odmah treba da reagujete. I ne morate da trošite bogatstvo na skupe, hemijske i invazivne drogerijske proizvode. Krastavac će dobro doći - oni mrze njegov miris . Najbolje je izabrati najgorči komad.

Samo isecite krastavac na kriške. Alternativno, možete koristiti njegoveu koru za ovo, umesto da ih bacate u smeće. Vredi znati da je druga opcija efikasnija, jer se upravo u ovom tamnom, gornjem sloju popularnog povrća akumuliraju gorki kukurbitacini, koje mravi jednostavno mrze. Na kraju samo raširite kriške ili kore krastavca na mestima gde najčešće nalazimo mrave.

S jedne strane, miris krastavaca plaši mrave, a sa druge strane dovodi do gubitka čula mirisa i, shodno tome, sposobnosti međusobnog komuniciranja. Štaviše, ovo povrće takođe sadrži supstancu koja deluje kao otrov na ove insekte. Kada koristite ovu metodu, obavezno redovno uklanjajte kriške ili koru krastavca jer mogu da istrunu i zamenite ih novim.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading