Uz pomoć ove VOĆKE očistite KUĆU: Uklanja FLEKE kao ništa do sad a efikasan je i u skidanju ostalih MRLJA

Vesti 23.05.2022 09:28 0

Trikovi koji zlata vrede

Uz pomoć ove VOĆKE očistite KUĆU: Uklanja FLEKE kao ništa do sad a efikasan je i u skidanju ostalih MRLJA

Shutterstock

Limu često koristimo za napitak, poznatu limunadu a njegovu koru često bacamo. Sada kada budete saznali šta sve možete sa kriškom limuna, nećete ih više nikada bacati. 

Odlično je prirodno sredstvo za čišćenje i uklanjanje raznih mrlja , a ovaj tekst neka vam posluži kao mali vodič kako tačno možete da ga iskoristite u svom domu.

Daska za sečenje

Limun će uništiti sve preživele bakterije ako ga pomešate sa solju i malo praška za pecivo. Prvo dasku posolite i pospite praškom, a zatim istrljajte polovinama limuna.

Uklonite mrlje

Ovaj trik pomaže čak i kod osetljivijih tipova tkanina. Mrlju na tkanini pospite solju i iscedite limun, pa ostavite da stoji pola sata, a zatim isperite sirćetom i toplom vodom.

Uglancajte mesingane predmete

Još jednom, kombinacija soli i limunovog soka biće vrlo korisna za čišćenje sjajnih mesinganih predmeta. Napravite rastvor, pa utrljajte krpom na predmet i dobro uglancajte. Isperite i obrišite. Naravno, prethodno obavezno proverite da limunov sok neće naškoditi mesingu – pre nego što počnete čišćenje koristite malu oblast za testiranje efekta limunskog soka na ovom materijalu.

Uz pomoć ove VOĆKE očistite KUĆU: Uklanja FLEKE kao ništa do sad a efikasan je i u skidanju ostalih MRLJA

pixabay

 

Neka se slavine takođe sjaje

Problem s naslagama kamenca i prljavštine na slavinama čest je problem, pogotovo u gradovima s tzv. tvrdom vodom. Premažite ih limunom, malo istrljajte, pa isperite. Ako se nakupilo više kamenca, pustite da sok malo odstoji i otopi naslage.

Ovlaživač ili osveživač vazduha

Ovo je najbolje u zimskim danima ali možete i u toku letnjih biste prirodno navlažili vazduh u prostoriji, stavite nekoliko kriški limuna u vodu i pustite da ključa. Ujedno ćete dobiti i ugodan miris u prostoru. Džoli Ker je u Americi poznata kao veliki stručnjak za čišćenje i organizaciju stana, a za magazin ”Huffington post” otkrila je jedan trik s limunom. Skuvajte koru od limuna u vodi i sipajte je u raspršivač nakon što se ohladi. Koru ćete ukloniti, a voda će biti jeftin osveživač vazduha u kući.

Miris znoja na odeći

Ponekad se na majicama u predelu pazuha oseća miris znoja čak i nakon pranja. Mnogi to primete kod peglanja. To možete da rešite tako što ćete pre pranja veša taj deo tkanine natopiti sokom od limuna i zatim ubaciti u veš mašinu.

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading