Ubacite ovo VOĆE u mašinu za pranje SUDOVA: Svi koji su probali tvrde da se desila MAGIJA koliko blistaju od čistoće

M. O. Vesti 25.05.2022 08:00 0

Najnoviji trik koji rešava problem mrlja sa posuđa

Ubacite ovo VOĆE u mašinu za pranje SUDOVA: Svi koji su probali tvrde da se desila MAGIJA koliko blistaju od čistoće

pixabay

Često nam se desilo da posle mašine, naši sudovi izgledaju i dalje izmrljano čak iako su navodno čisti. Domaćice su otkrile jednu foru koja menja ovaj način pranja iz korena. 

Sve što je potrebno jeste da ubacite koru limuna i dobićete mnogo bolji efekat. Uključite običan ciklus pranja i limun će prosto odraditi svoje. Nakon pranja posuđe neće imati nikakve mrlje ni ostatke hrane, a miris će biti i više nego dobar i ugodan.

Umesto limuna možete da stavite i voće poput narandže, grejpa ili neke slične koji sadrže limunsku kiselinu koja odlično čisti. Ova kiselina je poznata kao prirodno sredstvo za čišćenje i odlično rastapa čestice deterdženata pa na posuđu neće ostati mrlje od vode i tečnosti za pranja.  Uz to, limunska kiselina odlična je i za poliranje i dezinfekciju.

Shutterstock

 

Limun sadrži antibakterijske supstance pa tako kada ubacite koru limuna u mašinu ona će pomoći  u eleminisanju bakterija i dezinfekciju posuđa. Kao prirodno blago sredstvo za odmašćivanje, limun pomaže u uklanjanju tvrdokornih masnih naslaga na posuđu.

Ipak budite oprezni jer limuska kiselina može da ošteti posuđe od aluminijuma i srebra koje bi moglo da izbledi. Stoga ovaj postupak ne bi trebao često da se radi. S druge strane, kora limuna učiniće čuda za posuđe od bakra.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading