U Srbiji se pojavila NAJEZDA ZMIJA: Evo kako da ZAŠTITITE svoje dvorište, kuću i bazen, da se NIKADA ne pojave

Lana Vidović Vesti 29.05.2022 18:40 0

Topliji dani donose sa sobom povećanu opasnost od ugriza zmija, a da li ste znali da zmijama jedna stvar posebno smeta?

U Srbiji se pojavila NAJEZDA ZMIJA: Evo kako da ZAŠTITITE svoje dvorište, kuću i bazen, da se NIKADA ne pojave

Printscreen/Youtube

Postoji mali trik kako biste bili sigurni da nikada više nećete naći zmije u svom dvorištu. Ako živite u blizini ježa, on je najbolji saveznik protiv zmija koje ih se boje. Niko ne voli da vidi zmiju u vašoj blizini, pa naučite kako da lako isterate zmije iz bašte i oko kuće i od čega zmije beže. Prva linija odbrane od zmija u naseljima je uredno održavanje životne sredine kako bi se smanjio broj mesta gde zmije mogu da se ušunjaju, sakriju i prave leglo.

Kako oterati zmije

Lek protiv zmija


Ako vam se čini da zmije uvek pronađu put do vašeg dvorišta, držite ih podalje uz pomoć amonijaka. Zmije mrze miris amonijaka. Zato umočite stare krpe ili odeću u amonijak i ostavite na nekoliko mesta u dvorištu.

Ulje cimeta i karanfilića - ova kombinacija ne prija zmijama i rasteruje ih. Poprskajte područje koje želite da zaštitite. Priprema ulja od cimeta Ekstrahovano cimetovo ulje koje možete sami da napravite.

Potreban vam je: nekoliko štapića cimeta čisto maslinovo ulje (rafinisano). Stavite kompletne štapiće cimeta u teglu. Štapiće prelijte čistim maslinovim uljem tako da budu potpuno potopljeni. Teglu dobro zatvorite i ostavite na sobnoj temperaturi 3 nedelje. Svaki dan dobro protresite teglu. Posle tri nedelje procedite ulje kroz gazu u tamniju staklenu flašu. Nakon ovoga, vaše cimetovo ulje je spremno za upotrebu. Broj štapića cimeta određuje se proizvoljno. Najbolje bi bilo da se tegla napuni (najmanje 5-6 štapića na pola litra ulja).

Što je veći broj štapića cimeta, to bolje.


BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading