Evo kada da krenete na PUT: Zahtevniji uslovi vožnje, u OVIM delovima će biti OPASNA MAGLA

Vesti 22.09.2021 18:38 0

U većini krajeva Srbije kolovozi su mokri zbog kiše, u pojedinim delovima treba da računate na maglu i sumaglicu pre nego što krenete na put

Evo kada da krenete na PUT:  Zahtevniji uslovi vožnje, u OVIM delovima će biti OPASNA MAGLA

Alo

AMS S upozorava i na radove na putevima, pa tako navodi da će do 30. novembra potrajati radovi na rehabilitaciji deonice Majdanpek - Rudna Glava,zbog čega će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Takođe do 30. novembra izvodiće se radovi deonici Žabari- Četereže i tu će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Sutra i u petak u periodu od 7 do 18 časova biće obustavljen saobraćaj na deonici Beranovac - Goč, u naseljenom mestu Kamenica, a alternativni put je preko Vrnjačke Banje.

Od sutra do 28. septembra u periodu od 7 do 17 časova izvodiće se radovi na deonici petlja Beška - petlja Novi Banovci u smeru Novi Sad- Beograd. Radovi će se izvoditi sukcesivno po 5 km dnevno u toku svetlog dela dana, a u zoni saobraćaj će se odvijati voznom trakom.

Na deonici Kokin Brod- Pribojska Banja u periodu od 7 do 16 časova izvode se radovi na rehabilitaciji kolovoza. Tokom izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Radovi bi trebalo da budu završeni do 31. decembra ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Zahtevniji uslovi jesenje vožnje, potreban veći oprez

Jesenji uslovi vožnje su zahtevniji i zahtevaju veći oprez, pre svega zbog mogućih jakih pljuskova i odrona, izjavila je Tamara Ninić iz Auto-moto saveza Srbije.

Ona je kazala da veoma opasno može biti kada se kiša pomeša sa prljavštinom koja se nalazi na tlu, jer vozilo može lako da prokliza.

- Vožnja po magli je izuzetno izazovna. Magla koja je do sada bila prisutna uz rečne tokove i na planinskim prevojima, sada će biti prisutnija i u nižim predelima u ranim jutarnjim časovima, tako da to može otežavati vidljivost i samim tim otežavati vožnju - rekla je ona.

Ninić je upozorila i na odrone, do kojih može da dođe posebno u planinskim predelima.

Govoreći o tome kako se treba ponašati kada dođe do jakog pljuska u toku vožnje, Ninić kaže da je najbolje tada stati na prvom bezbednom mestu, ukoliko za to postoji mogućnost.

- Da li je to proširenje, najbolje bi bilo parking ili neko bezbedno mesto i naravno treba upaliti sva četiri pokazivača pravca, nekako označiti vozilo kako bi bili vidljivi i drugima. Ukoliko možete, sačekajte da taj pljusak prođe, pa tek onda nastavite svoju vožnju, ali i onda dosta oprezno jer se vrlo lako sva udubljenja i oštećenja na putu napune vodom, ne možete ih videti, pa može doći do toga da oštetite vozilo - rekla je ona.

Više radova na putevima A reda u Srbiji

Od četvrtka, 23. septembra do 28. septembra izvodiće se radovi na košenju u razdelnom pojasu, na delu državnog puta I A reda broj 1, petlja Beška - petlja Novi Banovci u smeru Novi Sad- Beograd, zbog čega će za saobraćaj biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj će odvijati voznom saobraćajnom trakom.

Takođe do 31. decembra na državnom putu II A reda broj 194, na deonici Kokin Brod- Pribojska Banja, od 7 do 16 časova, izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza, a za to vreme saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.

Na pružnom prelazu u Svrljigu na putu Niš - Zaječar u četvrtak će se vršiti radovi tokom kojih će putnički saobraćaj biti preusmeren iz pravca Niša, levo lokavnim putem preko sela Grbavče i Lalinac do Svrljiga.

U toku su i radovi na redovnom održavanju na državnom putu I A reda broj 3, deonica petlja Pećinci - petlja Ruma u smeru Beograd-Šid, koji će trajati do 27. septembra, a zbog kojih će za saobraćaj biti zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom. Na državnom putu I A reda br.1 do 13. oktobra trajaće radovi na popravci kolovoza autoputa između petlje Niš-jug i petlje Trupale, a zbog toga će se saobraćaj ka Beogradu odvijati usporeno zbog zatvaranja preticajne trake u dužini od 2,5 km.

Komentari (0)
Loading