Recept za ZEMIČKE: Spremne za tren oka i mekane kao duša

K.Ć. Vesti 06.06.2022 08:00 0

Najlepše testo za zemičke

Recept za ZEMIČKE: Spremne za tren oka i mekane kao duša

Shutterstock

Sastojci

  • kvasca pola paketića
  • šećera kašičica
  • soli kašičica
  • vode 2 dcl
  • brašna 300 gr
  • jaje 1
  • ulja malo

Za mazanje

  • žumance 1
  • susam za posipanje

Priprema

U mlakoj vodi promešajte kvasac sa kašičisom šećera, dodajte jaje so i brašno i zamesite testo. Ostavite da odstoji da se udvostruči.

Nadošlo testo premesite i podelite na manje delove. Oblikujte loptice i rasporedite u nauljen pleh.

Premažite žumancetom i pospite susamom. Nožem zasecite vrhove zamički da izgledaju dekorativnije.

Pecite u zagrijanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene. Izvadite iz rerne i pokrijte krpom da omekšaju.

Komentari (0)
Loading