Ovo je greška koju svi pravimo kada peremo JORGANE: Uz ove SAVETE čuvaće TOPLOTU kao nikada ranije

Vesti 23.09.2021 16:00 0

Verovali ili ne, ali pranje perjanog jorgana zahteva poseban režim pranja i ispiranja - a neki tvrde da je ispiranje čak važnije, ako želite da jorgan bude što funkcionalniji i da što bolje greje

Ovo je greška koju svi pravimo kada peremo JORGANE: Uz ove SAVETE čuvaće TOPLOTU kao nikada ranije

pixabay

Ako ovaj prekrivač polovično isperet, rizikujete da se na periju zadrže ostatci deterdženta, a tim smanjujete njegovu sposobnost da se puni vazduhom i na taj način "čuva" toplotu.

Međutim, kao i perjane jakne, jorgani se teško peru, jer dok se "vrte" u mašini za veš perije se gomila na jednoj strani, pa je zato ispiranje poprilično izazovno.

Naravno, i za topostoji rešenje - dovoljno je da primenite ova tri važna pravila:

- Perite jedan po jedan jorgan, pa čak iako bubanj deluje prazno imajte u vidu da nije dobro opteretiti mašinu ako želite da se pokrivač dobro ispere.

- Kako biste najbolje rasporedili deterđent i vodu, savetuje se da u bubanj zajedno sa jorganom ubacite tenisku lopticu.

- Posle pranja, uključite još jednom ispiranje. Kada izvadite jorgan iz mašine najbolje bi bilo da ga postavite na sušaru i pustite da se sam prirodno osuši. Kada primetite da se "prosušio" protresite ga i ručno rasporedite kolko-toliko perje, pa vratite na sušaru i čekajte da bude potpuno suv pre korišćenja.

 

Komentari (0)
Loading