KAKVO OSVEŽENJE ZA TROPSKE VRUĆINE: Dodajte OVO začinsko bilje u vodu da bi ostala hladna i BEZ FRIŽIDERA!

Sanja Jakšić Vesti 01.08.2021 21:10 0

Znate li koje sveže bilje možete dodati svojoj pijaćoj vodi kako biste dobili sjajno osveženje koje ostaje hladno bez obzira na temperature napolju?

KAKVO OSVEŽENJE ZA TROPSKE VRUĆINE: Dodajte OVO začinsko bilje u vodu da bi ostala hladna i BEZ FRIŽIDERA!

unsplash.com

Verovatno vam ne bi bilo prvi put da vam konobar u kafiću ili restoranu posluži ledenu vodu sa nanom kao idealno osveženje. Pored toga što dobijate aromatizovano piće, ovaj dodatak ima još jednu ulogu a to je da održava hladniju temperaturu vode.

unsplash.com

 

Nana ili menta je mnogima i omiljeni čaj kada se koristi u sušenom obliku. Divlja nana ima još jaču aromu, ali se do nje malo teže dolazi. Pored prijatnog ukusa, ovo bilje ima i izrazoti dezinfekciona i sedativna svojstva, pomaže boljem varenju, funkcionisanju jetre, detoksikaciji organizma, a sadrži i veće količine vitamina c.

Ako vam se ideaj o aromatizovanoj vodi dopada, možete pripremiti svoj napitak i unapred. Uveče na 1/2 litra vode stavite par grančica nane (po želji i ukusu možete dodati i još neke začine, krastavac, limun ili limetu) i ostavite da odstoji u frižideru. 

Obradujte i razbudite svoje telo prvom jutarnjom čašom lekovite osvežavajuće vode, a možete sipati i u flašicu i poneti na posao gde ćete tokom radnog dana imati pri ruci sjajno osveženje.

Budite slobodni i eksperimentišite sa različitim napitcima poput limunade koju takože možete nadograditi ovom aromom.

 

Komentari (0)
Loading