Četiri stvari koje morate da IZBACITE iz kuće: Crpe energiju i privlače BESPARICU i bedu

M. O. Vesti 11.06.2022 15:40 1

Ako želite da vam krene u životu, ovo morate da uradite

Četiri stvari koje morate da IZBACITE iz kuće: Crpe energiju i privlače BESPARICU i bedu

Shutterstock

Nekada je neophodno da dom totalno preuredimo i stvorimo prostor koji privlači samo pozitivnu i lepu energiju. Kada se budete otarasili nepotrebnih stvari, više ćete uživati.

Evo koje stvari treba da bacite da biste bili srećniji:

Odeća koju ne nosite

Dok kopate po dubinama vašeg ormana, da li ste nekad pomislili - "O Bože, zaboravila sam da ovo imam." Ako jeste, onda verovatno imate previše odeće koja vam jednostavno nije potrebna. Pregledajte svoj orman za posteljinu i pogledajte da li imate odeću koju niste nosili više od godinu dana. Ako postoji, prodajte ili poklonite, u ekstremnim slučajevima bacite. Možete i reciklirati od starih stvari, ali i pokloniti onima kojima su potrebne.

Stari časopisi i knjige 

Ako i dalje čuvate stare časopise, bacite ih ili reciklirajte, ovo vam samo zauzima prostor, a sigurni smo da bajate novine nećete čitati više puta. Ukoliko imate stručne časopise, prodajte ih ili nekome poklonite. Takođe, isto možete uraditi i sa knjigama koje vam nisu potrebne.

Shutterstock

 
Preterana dekoracija

Kada imate puno dekorativnih predmeta, prašina se skuplja, taloži i češće morate dfa je brišete. Pokušajte d asačuvate u domu smao one stvari koje vam nešto znače, u vama bude posebne emocije i sećanja na neke događaje. Izbegavajte gomilanje malih stvari, to nepovoljno utiče na energiju u vašem domu.

Printscreen/Instagram

 
Stvari koje će "jednog dana" zatrebati 

 Često čuvamo predmete koje nikada nećemo koristiti. A kada se pokaže da su nam potrebni, obično zaboravimo da ih imamo. Pridržavajte se ovog pravila - ako niste koristili nijednu stvar u poslednjih nekoliko godina. Ako stvar ima bilo kakvu vrednost, prodajte je ili dajte nekome ko će je koristiti. Ako ne, onda je vreme da je bacite.

Kada izbacite nepotrebno iz kuće, nemojte ponovo kupovati nove stvari i gomilati ih u prostoru.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (1)
Loading
Pera Detlic
11.06.2022 16:26

Ja cu zenu,crpi mi pare.Salim se..hahahahaha