Produžite život CVEĆU na dva NAČINA: Sačuvaće vaše sobne biljke i dok ste na ODMORU van kuće

Vesti 11.06.2022 17:10 0

Veoma korisni i praktični saveti

kućne biljke

Shutterstock

Kada idete na letovanje to zahteva ozbilje pripreme, a posebno morate voditi računa o biljkama koje bez redovnog zalivanja mogu lako da uvenu.

Nemate komšinicu kojoj biste poverili brigu o biljakama ili jednostavno ne želite nikoga da opterećujete da zaliva vaše cveće dok vi uživate na moru? Bez brige, uz pomoć ova dva jednostavna saveta sačuvaćete biljke koje vam krase dom. 

Najvažnije je da nekoliko sati pre odlaska na letovanje cveće obilno zalijete i vodite računa da ostaje u prostoriji u kojoj ima dovoljno svetlosti.

Prvi način - Uz pomoć posude i pamučne trake

Potrebna vam je velika posuda (neka veća kanta) i pamučni kanap (od neke stare trenerke ili jakne).

Važno je da kanap bude dovoljno dugačak da stane između dna posude sa vodom i saksije biljke. 
Jedan kraj užeta gurnite nekoliko centimetara ispod površine tla, blizu biljke,a drugi kraj užeta ubacite u dno posude sa vodom. Biljka će na taj način uzimati vode koliko joj je potrebno, ali ovo je moguće samo kao kratkotrajno rešenje.

Drugi način - Kupka za biljke

Ako vi idete na kupanje, obezbedite i biljkama podjednako uživanje. Napunite sudoperu ili kadu sa nekoliko centimetara vode i unutra ubacite pamučni peškir. Biljke u saksiji položite u kadu ili sudoperu dok vas nema. Tlo će povući vodu do korena držeći biljku hidriranu čak do sedam dana.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading