Kako da skuvate pasulj za 45 MINUTA: Ne treba vam EKSPRES lonac, TRIK iskusnih kuvara uključuje SASTOJAK koji vam nikada ne bi pao na pamet!

Ž. T. Vesti 17.06.2022 10:53 0

Svi volimo domaćinski pasulj

Kako da skuvate pasulj za 45 MINUTA: Ne treba vam EKSPRES lonac, TRIK iskusnih kuvara uključuje SASTOJAK koji vam nikada ne bi pao na pamet!

Shutterstock

Međutim, na velikim vrućinama retko se usuđujemo da spremamo ovo ukusno jelo, jer obično imamao pretpostavku da ćemo sate i sate provesti pored šporeta.Glavno pitanje kada ga neko priprema je to može li nekako brže da se skuva.

Ima različitih teorija i trikova a neke od njih i ne daju zadovoljavajuće rezultate.

Jedna od varijanti je korišćenje ekspres lonca, koji u mnogome skraćuje proces kuvanja i to ne samo kod pasulja. Ali ako nemate ekspres lonac, onda ćete morati da primenite neki od ovih saveta koje iskusniji kuvari koriste već godinama.

Dobro je da kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga procedite vodu i dodate malo ulja. Dobro promešajte, kako bi bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.

Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da dobijete potpuno skuvan pasulj.

Naravno ovo neće biti pravilo, ako je pasulj izuzetno star, pa ćete u tom slučaju morati malo da produžite vreme kuvanja.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading