Kako da skuvate pasulj za 45 MINUTA: Ne treba vam EKSPRES lonac, TRIK iskusnih kuvara uključuje SASTOJAK koji vam nikada ne bi pao na pamet!

Vesti 17.06.2022 10:53 0

Svi volimo domaćinski pasulj

pasulj

Shutterstock

Međutim, na velikim vrućinama retko se usuđujemo da spremamo ovo ukusno jelo, jer obično imamao pretpostavku da ćemo sate i sate provesti pored šporeta.Glavno pitanje kada ga neko priprema je to može li nekako brže da se skuva.

Ima različitih teorija i trikova a neke od njih i ne daju zadovoljavajuće rezultate.

Jedna od varijanti je korišćenje ekspres lonca, koji u mnogome skraćuje proces kuvanja i to ne samo kod pasulja. Ali ako nemate ekspres lonac, onda ćete morati da primenite neki od ovih saveta koje iskusniji kuvari koriste već godinama.

Dobro je da kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga procedite vodu i dodate malo ulja. Dobro promešajte, kako bi bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.

Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da dobijete potpuno skuvan pasulj.

Naravno ovo neće biti pravilo, ako je pasulj izuzetno star, pa ćete u tom slučaju morati malo da produžite vreme kuvanja.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading