Imate vodeni kamenac na SLAVINI? Uz ovaj MOĆAN trik, zablistaće u jednom potezu

Vesti 18.06.2022 12:00 0

Smese koje sigurno uklanjaju kamenac

Imate vodeni kamenac na SLAVINI? Uz ovaj MOĆAN trik, zablistaće u jednom potezu

Shutterstock

Kada je ribanje kupatila ili kuhinje u pitanju, sve žene muči isti problem - kamenac.  Skidanje kamenca sa slavine može ti se učiniti kao težak poduhvat, budući da se njegove naslage stvaraju svuda. Na sreću, postoji nekoliko jednostavnih koraka za uspešno čišćenje slavina od kamenca. 

Kamenac prekriva sjajnu površinu česme ali se nakuplja i oko njenih ručki i mlaznica. 

Moćni sok od limuna

Od limuna se može pripremiti univerzalno sredstvo za čišćenje. U flašu s raspršivačem pomešajte sok od jednog limuna, 15 kapi eteričnog ulja limuna i litar vode. Osim što čisti, limunov sok uspešno uklanja i vodeni kamenac s kuhinjskih armatura i posuđa. Za sprečavanje nakupljanja kamenca, ali i za poliranje, kuhinjske česme povremeno natrljajte sokom, odnosno kriškom limuna.

Imate vodeni kamenac na SLAVINI? Uz ovaj MOĆAN trik, zablistaće u jednom potezu

Shutterstock

 

Čišćenje slavina belim sirćetom

Belo sirće uklanja kamenac sa česme sa lakoćom! Evo i kako:

Naprskajte belo sirće direktno na delove sa talozima kamenca.
Ostavi ga da deluje nekoliko minuta, a zatim izribajte taj deo starom četkicom za zube, tako da dosegneš svaki ugao i procep. (Mekane četkice su najbolje za skidanje kamenca sa slavine. Površina hroma se može izgrebati ako je čistiš grubom četkicom.)
Kada očistiš česmu, ostatke kamenca i tečnosti pokupite krpom.

Soda

Soda bikarbona omekšava vodu i uklanja kamenac, pa njom možete očistiti zidove wc šolje. U vodu ulijte, na dva sata, šoljicu alkoholnog sirćeta i isto toliko sode. Dogodiće se mali, bezopasni hemijski proces, nakon kog će vaša šolja zablistati. Soda je, takođe, odlično abrazivno sredstvo. Pomešajte je s limunovim sokom i smesom očistite nakupljene masnoće.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading