Ceo ŽIVOT pogrešno čuvamo LUBENICU: Evo kako da ostane sveža DVE NEDELJE!

Vesti 18.06.2022 18:32 0

Stručnjaci preporučuju da lubenicu koja nije sasvim zrela na sobnoj temperaturi ostavite van direktne sunčeve svetlosti, jer će to zadržati hranljive materije i ukus

Ceo ŽIVOT pogrešno čuvamo LUBENICU: Evo kako da ostane sveža DVE NEDELJE!

Shutterstock

Lubenica je mnogima omiljeno voće leti jer je veoma osvežavajuća, a iako je možda logično da je čuvamo u frižideru da duže traje i hladna kada je jedemo, stručnjaci kažu da nije uvek najbolje mesto.

Kako navodi Real Simple, savetuju da lubenicu koja nije sasvim zrela ostavite na sobnoj temperaturi, ali van direktne sunčeve svetlosti, jer će tako zadržati hranljive materije i ukus, dok će u frižideru brže izgubiti ukus i boju.

U prostoriji umerene temperature ili blago klimatizovanoj, lubenica će trajati i do dve nedelje, tvrde. Ako je vaša lubenica već zrela i nemate vremena da je pojedete, nemojte je seći. Zatim celu lubenicu stavite u frižider, gde može da ostane sveža još dve do tri nedelje jer će niske temperature usporiti proces zrenja.

Frižider je dobra opcija čak i ako je lubenica već isečena, onda komadiće treba staviti u hermetički zatvorenu posudu za skladištenje hrane ili u plastičnu foliju da bi se očuvala tekstura i sočnost, i kako bi komadići lubenice upili što manje stranih mirisa iz frižider koliko je to moguće.

BONUS VIDEO


 

 

 


 

Komentari (0)
Loading