Tri vrste NAJOTPORNIJEG balkonskog CVEĆA: Cvetaju do proleća do jeseni, ne smeta mu vrućina, a mogu da PREZIME

Lana Vidović Vesti 19.06.2022 12:45 0

Ima li šta lepše do balkona punog raznobojnog cveća? Ako i vi želite da napravite bajku na balkonu, naš savet su ove vrste cveća

Tri vrste NAJOTPORNIJEG balkonskog CVEĆA: Cvetaju do proleća do jeseni, ne smeta mu vrućina, a mogu da PREZIME

Shutterstock

 

Ovih 5 vrsta balkonskog cveća koje uspeva svima i odlično podnosi vućinu:

1. Kadifa je jedna od najpopularnijih letnjih cvetova, što zbog svoje ljupkosti što zbog malih prohteva u uzgoju. U kakvu god zemlju posadili ove zahvalne cvetnice, one će uspeti. Kadifica je balkonsko cveće koja traje celo leto. Dolazi u nijansama žute i narandžaste, a cvatovi mogu biti jednostavni ili puni.

Shutterstock

 

 

2. Muškatle su takođe poznata po svojoj otpornosti i nezahtevnosti. Karakteriše ih uspravni mesnati izboji s tamnozelenim listovima koji na ivicama imaju karakterističan tamnozeleni prsten. Muškatle dolazi u beloj, žutoj, ružičastoj, crvenoj, ljubičastoj i narandžastoj nijansi. Za rast im treba sunčano stanište, ali zaštićeno od direktnog podnevnog sunca te propustan supstrat. Kako bi lepo rasla obavezno joj uklanjajte ocvale cvetove i požutele listova kako se ne bi razvile bolesti. Pelargonije redovno zalivajte, ali je potrebno ostaviti supstrat da se prosuši između dva zalivanja.

Shutterstock

 

 

3. Petunija je jedna od najpoznatijih vrsta za uređenje balkona. Ova prepoznatljiva cvetna lepotica dolazi u mnogo oblika i boja cveta, beloj, žutoj, ružičastoj, ljubičastoj, plavoj i crvenoj, a može biti i dvobojna.

Cveta od juna do septembra, a potrebno joj je polusenovito stanište te propusni, humusni supstrat. Zbog njenih nežnijih cvetova, pazite da nije previše na vetru. Petunije negujte redovnim zalivanjem te prihranjivanjem đubrivima koja sadrže nizak postotak azota i više fosfora kako bi biljke obilno cvetale. U drugom delu leta biljke možete orezati na 20 cm od nivoa zemljišta, dobro ih prihraniti i ponovno će cvetati do jeseni.

Shutterstock

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading