Najbolji TRIK ovog LETA: Jedini NAČIN da imate TREŠNJE tokom cele godine je OVAJ

M. O. Vesti 21.06.2022 18:20 0

Mnoge iskusne domaćice ovo odavno praktikuju

Najbolji TRIK ovog LETA: Jedini NAČIN da imate TREŠNJE tokom cele godine je OVAJ

Shutterstock

Jasno je da gotovo ne postoji domaćinstvo koje nema zamrzivač. . U našoj svakodnevici veliki zamrzivači značajno smanjuju potrebu porodica da stavljaju zimnicu u formi gomila tegli sa ajvarom, turšijama ili kompotima.

Sve više ljudi preferira da čuva voće i povrće u zamrzivaču sirove ili nakon minimalne termičke obrade, tek da se konzerviraju.

Shutterstock

 

Uzrok tome je činjenica, da se zamrzavanjem u velikoj meri čuvaju kvalitet ukusa i korisna svojstva voća i povrća, i omogućuje konzumacija sezonskih proizvoda tokom cele godine.

Dobra vest za ljubitelje trešanja je da i one mogu da se čuvaju i u zamrzivaču. Za zamrzavanje se koriste zdravi celi plodovi ovog sočnog voća.

Voće se pažljivo opere, cedi se i čisti od drške, a po želji i od koštica. Nakon toga ih lagano prebacite u kese za zamrzivač, ali vodite računa da ne pretrpate previše da se ne bi zgnječile. Lagano istisnite vazduh i položite u fioke. Na ovaj način pripremljene trešnje mogu da se čuvaju u frižideru 8 do 12 meseci.

Odleđuju se na sobnoj temperaturi i mogu da se koriste u pripremanju slatkog od trešanja, kao i u pripremi različitih vrsta šejkova, sirupa, smutija, kolača, sladoleda i raznih drugih poslastica.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading