Kada ova BILJKA procveta, u kuću stiže DOBRA vest: Ako joj OVO stavite u saksiju, možete da privučete ogroman NOVAC

M. O. Vesti 22.06.2022 11:42 0

Tvrde da je najbolja biljka za privlačenje sneže

Kada ova BILJKA procveta, u kuću stiže DOBRA vest: Ako joj OVO stavite u saksiju, možete da privučete ogroman NOVAC

Shutterstock

Poznato je da sobne biljke oplemenjuju svaki prostor i čine prostoriju punu boja, lepšom i prirodnom. Ipak, neke od njih su veoma posebne i feng šui majstori im daju posebna značenja. 

Jedna od njih je klivija - sobna biljka sa mesnatim i velikim zelenim listovima i čarobnim cvetom, najčešće narandžaste boje.

Ipak da bi ova uspavana lepotica procvetala, potrebna joj je adekvatna nega. Najviše joj prija severna strana u kući a nikako je ne treba izlagati jakim sunčevima zracima. Prija joj sobna temperatura, a ne treba je zimi držati na temperaturi nižoj od 10 stepeni.

Ono što je veoma bitno jeste, da ona uopšte nisu zahtevne. . Zimi se začiva na oko 20 dana, dok tokom leta i proleća treba zalivati češće. Prihranjuje se tečnim đubrivom od marta do septembra, kao i u februaru kada se formiraju cvetni pupoljci.

Shutterstock

 

Svako proleće, mlade klivije se presađuju u veću saksiju.  Klivija se može razmnožavati deljenjem velikih biljaka, odnosno, odvajanjem mladica nakon cvetanja, a može se razmnožiti i semenom.

Klivija zauzima svoje mesto u istočnoj filozofiji feng šuija. Smatra se da je njena aura dragocena posebna i da zrači neverovatnom energijom.

Postoje određena feng šui pravila za ovu srećnu biljku:

Kliviju ne treba stavljati u spavaću sobu, jaka energija cvijet može utjecati na snove i uzrokovati nesanicu.

Biljka jeste idealna opcija za uređenje dnevnog boravka i kancelarije. U ovim prostorijama imaće blagotvoran uticaj na okolinu i eliminisati negativnosti.
A ako stavite nekoliko novčića u njenu saksiju, to može privući prosperitet u kuću i poboljšati porodično blagostanje.

Ako je cvet prestao cvetati ili se iznenada osušio, prema feng šuiju, to može ukazivati na troškove, negativne promene i gubitke.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading