Kako ukloniti mrlje od krvi sa gaćica? Ovo je trik starih baka i sigurno pomaže

K.Ć. Vesti 22.06.2022 22:30 0

Neke žene imaju menstruaciju redovno kao sat, ali kod pojedinaca nikada se ne zna kada će doći

veš

Shutterstock

Neočekivano krvarenje često dovodi do mrlje koju je teško ukloniti na donjem vešu. Isto važi i kada tampon ili higijenski uložak procuri. Da li to znači da se takve gaćice mogu samo baciti? Ne nužno.

Kako ukloniti mrlje od krvi sa gaćica?

Najvažnije pravilo je da mrlje od krvi treba ukloniti što je pre moguće. Naravno, nismo uvek u mogućnosti da odmah promenimo donji veš i operemo. Ponekad moramo da čekamo nekoliko sati pre nego što se vratimo sa posla. Dobra vest je da se stara mrlja takođe može ukloniti, iako je to mnogo teže.

Mrlje od krvi treba oprati hladnom vodom. U slučaju sveže krvi, često je dovoljno isprati posteljinu ili donji veš pod jakim mlazom hladne vode. Ako to ne pomogne, pokušajte da potopite gaćice u hladnu vodu nekoliko sati. Ponekad je potrebno više vremena za uklanjanje mrlje.

Međutim, ne može uvek hladna voda da se nosi sa tim. Šta onda? Pokušajte da koristite vodonik peroksid ili so. Možete ih naneti direktno na mrlju ili potopiti veš u ovaj rastvor sa vodom. Sličan efekat imaju soda bikarbona ili limunska kiselina. Svi ovi proizvodi pomažu da se ispere krv sa odeće.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading